Flebita este o afectiune in care o vena se inflameaza si poate provoca durere

Flebita

0 recenzii
Flebita

Cuprins

1. Care sunt simptomele?
2. Factorii de risc pentru tramboflebita includ:
3. Este flebita o afectiune serioasa?
4. Puteti trata flebita acasa?
5. Care este tratamentul pentru flebita?
6. Ce puteti face pentru a preveni flebita sau tromboflebita?

Flebita este o afectiune in care o vena se inflameaza si poate provoca durere. Cand inflamatia este cauzata de un cheag de sange sau tromb, se numeste tromboflebita. Tromboflebita apare de obicei la venele picioarelor, dar poate afecta si venele de la nivelul bratelor.

Care sunt simptomele?

Mergi la cuprins

Simptomele tromboflebitei superficiale includ:

  1. Umflaturi dureroase sub piele
  2. Inrosirea zonei afectate

De ce apare flebita? Flebita poate aparea din mai multe cauze. Unul din motive poate fi timpul indelungat petrecut stand jos atunci cand calatoriti cu trenul sau avionul, de exemplu. O alta cauza pot fi varicele, unele tipuri de cancer sau chiar dupa o operatie pe care ati suferit-o.

Factorii de risc pentru tramboflebita includ:

Mergi la cuprins
  • Inactivitate prelungita .
  • Obezitatea.
  • Fumatul, in special atunci cand tigarile sunt combinate cu terapia de substitutie hormonala sau cu anticonceptionale.
  • In timpul sarcinii, uterul marit poate de asemenea comprima venele mari din pelvis crescand riscul de coagulare a sangelui.
  • Anumite afectiuni medicale, cum ar fi cancerul, care cresc potentialul de coagulare a sangelui.
  • Leziuni ale bratelor sau picioarelor.
acidophilus cu psyllium pentru sanatatea digestiva

Este flebita o afectiune serioasa?

Mergi la cuprins

Tromboflebita superficiala nu este de obicei grava. Cheagul de sange de obicei se curata si inflamatia dispare in cateva saptamani. Acest lucru poate fi dureros, dar nu ar trebui sa te impiedice sa mergi normal.
Care sunt tipurile de flebita?
Exista doua tipuri de vene la nivelul bratelor si picioarelor:

  1.  venele superficiale care se afla chiar sub piele
  2.  venele profunde.

Flebita superficiala afecteaza venele de la suprafata pielii. Afectiunea este rareori grava si, de obicei, se rezolva cu tratamentul local al inflamatiei cu comprese calde si medicamente antiinflamatorii. Uneori, flebita superficiala poate fi asociata cu tromboflebita venelor profunde si poate fi necesara o evaluare medicala.
Tromboflebita venelor profunde afecteaza venele situate mai adanc. Cheagurile de sange (trombi) care se formeaza se pot emboliza sau rupe si pot ajunge chiar si la plamani. Aceasta este o afectiune care poate pune viata in pericol, numita embolie pulmonara.

Care sunt simptomele si semnele flebitei superficiale si profunde?
Exista de obicei un debut lent al unei zone rosii de-a lungul venelor superficiale. Inrosirea unei zone lungi si subtire poate fi vazuta, deoarece inflamatia urmeaza calea venei superficiale. Aceasta se poate raspandi, ajungand sa arate ca o panza de paianjen, daca sunt implicate vene de alimentare mai mici. Pielea din jurul venei poate fi umflata si poate provoca mancarimi. Poate sa apara febra de grad scazut

Tromboflebita venei profunde:
Semnele si simptomele clasice includ roseata,senzatie de  caldura, umflare si durere in extremitatea afectata. Adesea, o extremitate este mai umflata decat cealalta.

Puteti trata flebita acasa?

Mergi la cuprins

Durerea de la flebita superficiala poate fi tratata acasa, aplicand o compresa calda pe zona afectata si luand calmante anti-inflamatorii nesteroidiene precum ibuprofen, naproxen si aspirina pentru a preveni un cheag de sange. Ciorapii de compresie imbunatatesc fluxul de sange si pot ajuta la ameliorarea durerii si scad riscul de a dezvolta tromboflebita.

Care este tratamentul pentru flebita?

Mergi la cuprins

Tratamentul pentru flebita superficiala include comprese calde si medicamente antiinflamatorii. Ciorapii cu compresie pot fi de ajutor. Daca exista o infectie cutanata asociata cu flebita superficiala, se pot prescrie antibiotice. Tratamentul pentru tromboflebita venelor profunde include medicamente pentru subtierea sangelui,  pentru a preveni embolia pulmonara. Tratamentul initial poate incepe cu enoxaparina, un medicament injectabil care subtiaza imediat sangele.
Daca tromboflebia este foarte extinsa si cauzeaza probleme semnificative, este posibil sa fiti supus la o procedura numita trombectomie. In aceasta procedura, se extrage cheagul din vasul de sange.
Tratamentul flebitei poate depinde de localizare, amploare, simptome si conditii medicale subiacente. In general, flebita superficiala a extremitatilor superioare si inferioare poate fi tratata prin aplicarea de comprese calde, ridicarea extremitatii implicate, incurajarea mersului pe jos si administrarea de medicamente antiinflamatoare orale : ibuprofen, diclofenac. Medicamentele antiinflamatoare de actualitate pot fi, de asemenea, benefice, cum ar fi diclofenac gel. Ciorapii de compresie sunt, de asemenea, recomandati pacientilor cu flebite superficiale ale extremitatilor inferioare. Daca un cateter intravenos este cauza, atunci acesta trebuie indepartat. Daca flebita este infectata, atunci se folosesc antibiotice. In cazurile severe de tromboflebite infectate, interventia chirurgicala poate fi necesara. Tromboflebita superficiala este evaluata printr-o ecografie pentru a exclude tromboflebita venoasa profunda. Daca se suspecteaza tromboflebita venoasa profunda, atunci poate fi necesara anti-coagulare (subtierea sangelui).
Recuperarea flebitei superficiala poate dura cateva saptamani. O tromboflebita poate dura saptamani pana la luni pentru a se recupera.

Ce puteti face pentru a preveni flebita sau tromboflebita?

Mergi la cuprins

Cel mai bun mod de a preveni flebita este sa fii activ. Participati la exercitii fizice zilnice, cum ar fi mersul pe jos, inotul, jogging-ul, ciclismul, cursurile de dans etc. Evitati perioadele lungi de sedere sau de culcare (daca este posibil). Evitati repausul la pat pentru perioade indelungate. Daca sunteti limitat la repausul la pat, purtati ciorapi de sustinere. Cand deplasarea si miscarea sunt limitate pentru perioade lungi de timp, ridicati-va si deplasati-va ocazional . Pastrati-va hidratat si beti multe lichide.

 

 


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii
Omega 30-1-1Consumat pe o perioda de cel putin 2 luni protejeaza sangele impotriva coagularii si indeparteaza din sange grasimile saturate rele.
Vein Care1-0-1Se administreaza local doar in cazul trombloflebitelor usoare localizate la nivelul pielii.
White Willow1-1-1Impiedica formarea cheagurilor de sange si datorita concentratiei de aspirina naturala actioneaza ca un antiinflamator la nivelul vascular

Pret total produse recomandate 270.8 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *