Infectii urinare

Cuprins
1. Factori care pot creste riscul infectiilor urinare2. Factori de risc
3. Infectiile urinare pot fi prevenite?
4. Diagnostic
5. Complicatii
6. Remedii naturale
O infectie localizata la nivelul tractului intestinal are loc atunci cand bacteriile intra in urina si calatoresc pana la nivelul vezicii urinare. Aproximativ 60% dintre femei si 12% dintre barbati intampina cel putin un episod de infectie urinara.
Vezica depoziteaza urina pana cand este golita prin uretra, un tub care face legatura vezicii urinare cu pielea. Rinichii echilibreaza nivelul multor substante chimice din organism (sodiu, potasiu, calciu, fosfor si altele) . Urina normala nu are bacterii in ea, iar fluxul unic ajuta la prevenirea infectiilor. Totusi, bacteriile pot intra in urina si pot calatori in vezica.
Infectia urinara se caracterizeaza prin inrosirea si iritarea mucoasei vezicii urinare si a uretrei. Iritarea poate provoca dureri in zona pelviana si chiar in partea inferioara a spatelui si, de obicei, vei simti nevoia sa urinezi mai des. Arsura sau durerea la urinare este cel mai frecvent simptom. Acest lucru se datoreaza faptului ca vezica este atat de iritata incat te face sa simti ca trebuie sa urinezi, chiar si atunci cand nu este cazul.
La fel cum unii oameni sunt mai predispusi la raceli, altii sunt predispusi la infectii urinare. Femeile sunt mai predispuse decat barbatii, deoarece au uretra mai scurta decat barbatii, astfel incat bacteriilor le este mult mai usor sa ajunga la vezica.
Factori care pot creste riscul infectiilor urinare
Mergi la cuprinsMarea majoritate a infectiilor tractului urinar sunt cauzate de bacteria Escherichia coli (E. coli), intalnita de obicei in sistemul digestiv.
Infectiile tractului urinar pot aparea in diferite locuri, de aici si denumirea de cistita- infectie a vezicii, uretrita- infectie a uretrei sau pielonefrita- infectie la nivelul rinichilor si al pelvisului.
Factori de risc
Mergi la cuprins- Femeile care au ajuns la menopauza sufera modificari ale mucoasei vaginului, iar nivelul estrogenului scade, ceea ce creste riscul infectiilor urinare.
- Contraceptia: S-a constatat, de asemenea, ca femeile care utilizeaza diafragma prezinta un risc mai mare de infectie urinara in comparatie cu cele care utilizeaza alte forme de contraceptive.
- Anatomie anormala: Este mai probabil sa suferiti de infectii urinare daca tractul urinar are o anomalie. Daca nu puteti urina normal din cauza unui tip de blocaj, sansele de infectii cresc. Anomaliile tractului se gasesc adesea la copii de o varsta frageda, dar pot fi inca intalnite si la adulti
- Sistemul imunitar: Problemele precum diabetul cresc riscul aparitiei infectiilor urinare, deoarece organismul nu este capabil sa lupte impotriva germenilor.
Alti factori de risc :
- actul sexual, mai ales daca este cu parteneri multipli
- diabet
- igiena personala precara
- existent unui cateter urinar
- incontinenta
- pietre la rinichi
- unele forme de contraceptie
- sarcina
- menopauza
- sistemul imunitar
- imobilitate pentru o perioada lunga
- utilizarea spermicidelor si tampoanelor
- utilizarea indelungata a antibioticelor, care pot perturba flora intestinala.
Infectiile urinare pot fi prevenite?
Mergi la cuprinsExista cativa pasi pentru prevenire:
- Beti multe lichide (aproximativ 2 L / zi) pentru a va mentine bine hidratat.
- Nu renuntati la urinare atunci cand simtiti nevoia.
- Sucul de merisoare sau tablete ce contin merisor pot ajuta la prevenirea infectiilor urinare.
- Evitati lichidele precum alcoolul si cofeina care pot irita vezica.
- Evitati sa folositi produse parfumate in zona genitala.
- Purtati lenjerie de bumbac.
Diagnostic
Mergi la cuprinsInfectiile urinare pot fi depistate prin analizele de urina. Daca se intampla sa observati sange in urina, trebuie sa va adresati imediatmedicului. Sangele din urina poate fi cauzat de o infectie, dar poate fi si din cauza altor probleme ale tractului urinar.
Complicatii
Mergi la cuprinsCand sunt tratate prompt si corect, infectiile tractului urinar duc rar la complicatii. Dar lasata netratata, o infectie a tractului urinar poate avea consecinte grave.
Complicatiile pot include:
- Infectii recurente
- Leziuni renale permanente cauzate de o infectie renala acuta sau cronica (pielonefrita) din cauza unei infectii netratate.
- Risc crescut la femeile insarcinate de nastere prematura.
- Ingustarea uretrala la barbati .
- Sepsisul, o complicatie potentiala care poate pune viata in pericol.
Majoritatea infectiilor urinare nu sunt grave, dar unele pot duce la probleme grave daca nu sunt tratate corespunzator. Infectiile renale recurente sau de lunga durata pot provoca leziuni permanente si pot pune viata in pericol, in special daca bacteriile intra in fluxul sanguine(septicemie).
Remedii naturale
Mergi la cuprinsExista o serie de remedii sugerate pe care persoanele cu infectii urinare le pot incerca acasa. Consumul de lichide si urinarea frecventa pot ajuta la eliminarea bacteriilor din organism. De asemenea, consumul de merisoare poate ajuta la prevenirea dezvoltarii acestora. Acest lucru se datoreaza faptului ca merisoarele contin compusi care impiedica E. coli sa se lipeasca de peretii tractului digestiv si urinar. Merisorul contine si antocianine si acid salicilic. Acest lucru poate avea un efect calmant si antiinflamator care poate ajuta la ameliorarea simptomelor infectiilor urinare. Utilizarea regulata a probioticelor poate ajuta la reducerea riscului de infectii, in special dupa administarea de antibiotice.
Tratamentul unei infectii depinde de cauza. Medicul dumneavoastra va putea determina ce organism cauzeaza infectia din rezultatele testelor utilizate pentru a confirma diagnosticul. Majoritatea infectiilor (cele cauzate de bacterii) sunt tratate cu antibiotice. Uneori, bacteriile dezvolta rezistenta la antibiotice. Rezultatele analizelor urinare ajuta la alegerea antibioticelor care sa functioneze cel mai bine impotriva tipului de bacterii care va provoaca infectia.
Schema de terapie cu produse naturiste
Produs Naturist | Dimineata-Pranz-Seara | Indicatii |
---|---|---|
Liquid Chlorophyll | 1-0-1 | Previne inflamatiiloe locale fiind un bun detoxifiant |
ParaProteX | 1-1-1 | Are efect de sterilizare de paraziti si bacterii |
Vital Man | 1-1-0 | Pentru barbati - amelioreaza simpotmele infectiei urinare la barbati |
Vital Woman | 1-1-0 | Pentru femei - amelioreaza simpotmele infectiei urinare la femei |
White Willow | 1-1-1 | Are efect anti-inflamator si este indicat daca este inflamat si tractul renal - urinar care se manifesta prin urinarea deasa si usturatoare |
Pret total produse recomandate 636 RON | ||
Explicatii Schema de terapie 1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii |