Oreionul este o boala de tip infectios care ataca in special glandele salivare.

Oreion

0 recenzii
Oreion

Cuprins

1. Care sunt simptomele oreionului?
2. Care este tratamentul pentru oreion?
3. Ce complicatii pot sa apara ?

Oreionul este o infectie virala care afecteaza in primul rand glandele salivare. O boala contagioasa cauzata de un virus care trece de la o persoana la alta prin saliva, secretii nazale si contact personal. Complicatiile de oreion, cum ar fi pierderea auzului, sunt potential grave, dar rare. Nu exista tratament specific pentru oreion. Simptomul distinctiv al oreionului este umflarea glandelor salivare.

Care sunt simptomele oreionului?

Mergi la cuprins

Simptomele apar, de obicei, in termen de doua saptamani de la expunerea la virus. Primele simptome care pot aparea sunt cele asemanatoare gripei, inclusiv:

  •  oboseala
  •  dureri de corp
  •  dureri in zona capului
  •  pofta de mancare scazuta
  •  febra

Simptomele initiale sunt urmate de umflarea glandelor salivare. Majoritatea persoanelor care contracteaza oreion prezinta simptome ale virusului. Cu toate acestea, unii oameni nu au simptome sau au foarte putine.

Transmitere:

  •  Raspandirea este de la o persoana la alta prin aer sau prin picurare.
  •  Persoana in cauza ar trebui sa fie considerata infectioasa de la 12-25 de zile dupa expunere.
  •  Perioada medie de incubare este de 19 zile cu un interval de 14-25 de zile.

Virusul oreion se transmite de la persoana la persoana prin contact direct cu saliva sau picaturile respiratorii ale unei persoane infectate cu oreion. Riscul de raspandire a virusului creste cu atat mai mult si cu cat este mai aproape de persoana care are contact cu o persoana care are oreion. Perioada infectioasa este considerata de la 2 zile pana la 5 zile dupa debut.
Atunci cand o persoana are oreion, trebuie sa evite contactul cu altii din momentul diagnosticarii, pana la 5 zile dupa declansare, prin sederea acasa si, daca este posibil, izolarea este indicata.
Profilaxie:  Imunizarea este singura metoda eficienta de prevenire.Formula impotriva oreionului este data sub forma de vaccin in toate tarile europene, cu o prima doza in mod traditional in al doilea an de viata. Momentul celei de-a doua doze variaza in functie de tara. Consultati programele de vaccinare si sfatuiti-va cu medical dumneavoastra .
    

Care este tratamentul pentru oreion?

Mergi la cuprins

Deoarece oreionul este un virus, acesta nu raspunde la antibiotice sau alte medicamente. Cu toate acestea, puteti trata simptomele in urmatoarele feluri:

  1.     Repausul fizic este recomandat
  2.     Medicamente anti-durere, cum ar fi ibuprofen, pentru a va reduce febra.
  3.     Aplicarea pachetelor de gheata.
  4.     Consumul de lichide pentru a evita deshidratarea datorata febrei.
  5.     Incercati o dieta bazata pe supa, iaurt si alte alimente care nu sunt greu de mestecat (mestecarea poate fi dureroasa atunci cand glandele sunt umflate).
  6.     Evitati alimentele si bauturile acide care pot provoca mai multe dureri in glandele salivare.

De asemenea, puteti incerca Noni si Beta Caroten de la Calivita. NONI ajuta la obtinerea unei sanatati optime - energie, armonie a vietii si a corpului. Sustine corpul nostru in auto-vindecare. Unul dintre cele mai importante ingrediente este o molecula numita prokseronin. Noni este o sursa perfecta si perfecta de vitamine, minerale si aminoacizi, acoperind in totalitate nevoile zilnice ale corpului nostru pentru aceste substante.
Beta Carotenul de la Calivita  are grija de starea de sanatate a sistemului cardiovascular.

  •  Are capacitatea antioxidanta si ajuta la mentinerea comunicarii celulare adecvate, prevenind astfel degradarea lor;
  •  Prin combaterea stresului oxidativ, previne leziunile cerebrale si intarzie procesul de imbatranire;
  •  Creste capacitatea pulmonara si atenueaza afectiunile respiratorii;
  •  Deficienta beta-carotenului si a vitaminei C actioneaza ca un factor de risc pentru artrita reumatoida;
  •  Previne imbatranirea prematura a pielii, actionand ca un antioxidant;

 

rhodiolin pentru depresie

Ce complicatii pot sa apara ?

Mergi la cuprins

 

Printre complicatii enumeram otita, meningita, encefalita si pierderea auzului. Acestea se manifesta in aproximativ 20-30% dintre pacientii nevaccinati si la 6-7% dintre pacienti vaccinati.
Complicatiile oreionului sunt rare, dar unele sunt potential grave. Cele mai multe complicatii ale oreionului implica inflamarea si umflarea in anumite parti ale corpului, cum ar fi:
    1. Testicule. Aceasta conditie, cunoscuta sub numele de orhita, provoaca umflarea unuia sau a ambelor testicule la barbatii care au ajuns la pubertate. Orhita este dureroasa, dar rareori duce sterilitate.
    2. Creier. Infectiile virale, cum ar fi oreionul, pot duce la inflamatia creierului (encefalita). Encefalita poate provoca probleme neurologice si poate deveni amenintatoare pentru viata.
    3. Membranele si lichidul din jurul creierului si maduvei spinarii. Aceasta afectiune, cunoscuta sub numele de meningita, poate aparea daca virusul oreion se raspandeste prin sange.
    4. Pancreas. Semnele si simptomele acestei afectiuni, cunoscute sub numele de pancreatita, includ dureri in abdomenul superior, greata si varsaturi.

Alte complicatii ale oreionului includ:

    • Pierderea auzului. Pierderea auzului poate aparea in una sau ambele urechi. Pierderea auzului este in cazuri rare, permanenta.
    • Probleme cu inima. Rareori, oreionul a fost asociat cu batai anormale ale inimii si boli ale inimii.
    • Avort. Contracararea oreionului in timp ce sunteti insarcinata, in special la inceputul sarcinii, poate duce la avort spontan.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii
ImmunAid pentru imunitate1-1-1intareste sistemul imunitar pentru a face fata eventualelor complicatii ce pot sa apara
ParaProteX1-0-1cu efect antiparazitar si antiviral distruge focarele de infectie existente pe parcursul bolii

Pret total produse recomandate 374 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *