Ce este bronhospasmul si care sunt cauzele aparitiei?

1 recenzie
Ce este bronhospasmul si care sunt cauzele aparitiei?

Cuprins

1. Ce cauzeaza bronhospasmele?
2. Simptomele bronhospasmului
3. De ce nu pot respira adanc? Cauze si tratament

Bronhospasmul denumit si bronhoconstrictie se defineste ca reducerea calibrului lumenului unui conduct bronsic prin contractia muschiului neted din peretele bronsiei. Fenomenul poate fi agravat de procesul inflamator local si de hipersecretie.


Persoanele cu astm bronsic, alergii si afectiuni pulmonare sunt mai susceptibile de a dezvolta bronhospasme decat cele fara aceste afectiuni, la fel ca si copiii mici si persoanele de peste 65 de ani.
Bronhospasmele, in sine, nu sunt considerate contagioase, dar anumiti virusi  si bacterii care cauzeaza bronhospasme pot fi transmise altor persoane.

 

Ce cauzeaza bronhospasmele?

Mergi la cuprins


Bronhospasmele pot fi cauzate de afectiuni respiratorii, cum ar fi astmul sau bronsita, precum si de medicamente sau iritanti. Unele afectiuni medicale, alergeni si medicamente pot cauza bronhospasme.

Cauzele frecvente ale bronhospasmelor includ:

 

 • astm
 • tulburare pulmonara obstructiva cronica (BPOC)
 • bronsita cronica
 • bacterii si infectii pulmonare fungice
 • fumat
 • poluarea aerului sau fumul
 • alergeni de mediu, polenul, mucegaiul si praful
 • unii aditivi alimentari si substante chimice
 • fumurile provenite de la substantele chimice utilizate in produsele de curatat
 • vreme rece
 • anestezia generala, care provoaca cea mai mare parte iritatia cailor respiratorii
 • medicamente pentru subtierea sangelui, cum ar fi medicamentele pentru tensiunea arteriala si antiinflamatoarele nesteroidiene
 • antibiotice

Oamenii de stiinta inca nu sunt siguri de ce, dar, la unii oameni, exercitiile fizice par sa induca bronhospasme. In mod traditional, bronhospasmele induse prin exercitii fizice au fost considerate un simptom al astmului bronsic, dar noi studii au aratat ca acest lucru poate fi gresit.
Acelasi studiu a constatat ca bronhospasmele au fost asociate cu mai multe tipuri de rinita atopica, o afectiune cronica care a determinat formarea de cruste uscate in cavitatile nazale si pierderea treptata a mucoasei.


Cercetatorii inca incearca sa determine daca alternativele mai noi de fumat, cum ar fi tigarile electronice, cauzeaza bronhospasme. Unele substante chimice gasite in medicamentele utilizate pentru a deschide caile respiratorii (bronhodilatatoare) au fost, de asemenea,  cauzeazatoare de bronhospasme, desi acest lucru este rar.
 

Simptomele bronhospasmului

Mergi la cuprins


Simptomele potentiale ale bronhospasmului includ tuse, dificultati de respiratie si durere in piept.Semnele de bronhospasm sunt destul de evidente, in timp ce severitatea simptomelor este direct legata de cat de mult s-au restrans caile respiratorii sau cat de mult a fost restrictionat fluxul de aer.
Simptomele frecvente ale bronhospasmului includ:

 

 1. durere, senzatie de strangere
 2. dificultatea de a obtine suficient aer
 3. suierat la inhalare
 4. tusit
 5. senzatia de oboseala sau epuizare fara niciun motiv aparent

 

acidophilus cu psyllium pentru sanatatea digestiva

De ce nu pot respira adanc? Cauze si tratament

Mergi la cuprins


In mod obisnuit,  medicul va va pune intrebari despre istoricul afectiunilor pulmonare si al alergiilor, inainte de a asculta plamanii cu un stetoscop.

In functie de severitatea simptomelor si daca se suspecteaza bronhospasm, medicul poate efectua o serie de teste pentru a evalua modul in care a fost ingradit sau  redus fluxul de aer si respiratia.
Daca bronhospasmele unei persoane sunt induse de exercitii fizice, luarea bronhodilatatoarelor cu actiune indelungata si a medicamentelor inhalate cu corticosteroizi cu 15 pana la 20 de minute inainte de antrenament poate ajuta la reducerea sanselor de a avea spasme.


Daca expunerea la un alergen, iritant sau medicament, provoaca un bronhospasm, evitarea sau oprirea expunerii la acesta va contribui la reducerea sau prevenirea spasilor. Pentru bronhospasmele cauzate de anestezia generala, medicii prescriu de obicei un medicament suplimentar pentru anestezie. Daca acest lucru nu rezolva spasmele, se pot utiliza bronhodilatatoare cu actiune scurta si corticosteroizi intravenos.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Madalina
20/01/2020

Buna ziua am si eu o intrebare?dk poate sa-mi ras cnv.!bebita mea d numai 3 anisori a fost racita rau am fost cu ea la medic aici in Londra pt k noi locuim aici si medicu ia dat antibiotic si alte pastile siropuri pt 2sap.dupa am trm tratamentu am fost in vacanta de sarbatorile d iarna acolo fata s simtit din noi rau am fost la spital cu ea si acolo am aflat k are broncospasm alt tratament alte bastile +aerosol acum intrebarea mea e k ne-am intors inapoi la Londra si fetita mea e din noi racita cu temperature si tuseste foarte rau???? nu stiu c s mai cred si c s fac Totusi a facut mentionez 3sap de antibiotic tratament dar 3antibiotice diferite ????va rog s ami explicati situatia nu m stiu unde s m duc sau c s fac????multumesc frum


lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *