Calusuri (bataturi)

Cuprins
1. De ce se formeaza calusurile?2. Tratamente naturiste pentru bataturi
De ce acordam atat de putina atentie picioarelor noastre, atunci cand ele sunt o parte atat de importanta a corpului? Sustinerea intregii greutati corporale si faptul ca ne ajuta sa ajungem de la un loc la altul nu este suficient pentru o ingrijire suplimentara? Asa cum va pasa de pielea fetei, de exemplu, ar trebui sa faceti acelasi lucru si pentru picioarele voastre. In caz contrar, semnele de deteriorare si neglijenta vor incepe sa apara. Cu siguranta exista cateva remedii pe care le puteti folosi acasa. Nu numai ca picioarele dvs. vor arata mai frumoase, ci veti reduce si unele dureri.
De ce se formeaza calusurile?
Mergi la cuprinsDupa o zi lunga, picioarele tale pot deveni cu adevarat obosite. Calusurile si bataturile sunt zone de piele ingrosata, intarita, moarta. Ele se formeaza pentru a proteja pielea si alte structuri de sub piele de presiune, frictiune sau traumatism. Pot avea o culoare galbuie sau spre gri, pot fi mai putin sensibile la atingere decat pielea inconjuratoare si la contact pot avea un aspect rugos (neregulat). Calusurile de pe maini si picioare la persoanele active sunt normale. Acestea devin o problema cand cresc suficient de mult pentru a fi dureroase.
Bataturile sunt o forma speciala de calus ce apar pe suprafetele fine, fara par ale pielii, cea mai frecventa localizare fiind la nivelul fetei dorsale a piciorului si a degetelor. Apare datorita fortelor de presiune ce actioneaza intr-o directie elipsoidala. Bataturile spre deosebire de calusuri au o structura specifica cu o zona centrala/miez foarte dur si o zona periferica mai moale. De multe ori aceste bataturi sunt dureroase atunci cand se exercita o presiune la nivelul lor. Ele pot fi indepartate chirurgical, dar de cele mai multe ori reapar.
Este important sa incepeti acum sa luati masuri preventive. De exemplu, nu uitati sa va hidratati picioarele de fiecare data cand faceti o baie sau un dus. Si o data pe saptamana, masati-va cu cateva picaturi de ulei de masline. Asigurati-va ca purtati pantofi confortabili care nu sunt prea stransi sau prea deschisi. Daca sunt noi, aplicati un bandaj peste locuri unde stiti ca aveti tendinta de face bataturi.
Puteti, de asemenea, sa va inmuiati picioarele in apa calda si diverse plante, cum ar fi musetelul. Acest lucru ii va face sa se simta mai odihniti (iar mirosul ierburilor va va face sa va simtiti mai bine).
Daca bataturile va produc durere sau iritatie, trebuie sa razuiti celulele moarte, astfel incat batatura sa nu mai exercite asa de multa presiune pe nervi. Imediat dupa un dus sau o baie calda, cand pielea este umeda si moale, frecati cu o piatra ponce batatura pentru a elimina celulele moarte.
Atentie! Nu incerca sa razuiesti intreaga batatura intr-o singura sedinta, daca nu vrei sa te ranesti. Mai degraba, razuieste cate putin in fiecare zi si ai rabdare. Daca batatura este foarte groasa si dura, procedura poate dura cateva saptamani pentru a da rezultate.
Tratamente naturiste pentru bataturi
Mergi la cuprinsIn afara de utilizarea unei pietre ponce, puteti incerca aceste remedii la domiciliu:
- Reteta nr. 1
ingrediente
½ ceapa
preparare
Taiati o ceapa in jumatate si frecati leguma in zona afectata a piciorului. Repetati aceasta procedura in fiecare seara inainte de a merge la culcare. Nu este nevoie sa va clatiti picioarele, lasati sucul de ceapa sa se inmoaie in piele. Puneti o pereche de sosete si mergeti la culcare. Ceapa este curativa si antiinflamatoare.
- Reteta nr. 2
ingrediente
1 catel de usturoi
1 lingura de ulei de masline (15 ml)
preparare
Puneti usturoiul si uleiul de masline si acoperiti suprafata calusului. Aplicati un bandaj sau o carpa peste partea superioara a pastei si lasati-o peste noapte. Stergeti-l dimineata, fara clatire. Repetati acest lucru zilnic pana cand problema dvs. a disparut.
- Reteta nr. 3
ingrediente
1 mana de urzica tulpini si flori
1 lingura de apa (15 ml)
preparare
Luati o mana de tulpini si flori si amestecati-le cu putina apa. Veti obtine o pasta pe care o puteti aplica direct. Acoperiti cu tifon sau o carpa timp de cel putin trei ore.
- Reteta nr. 4
ingrediente
1 mana de flori si frunze de galbenele
1 lingura de apa (15 ml)
preparare
Procedura este aceeasi ca si cu urzica. Aplicati in fiecare noapte inainte de culcare.
- Reteta nr. 5
ingrediente
1 smochina
preparare
Acest fruct are proprietati antiinflamatorii si, in acelasi timp, asigura prospetime si usurare. Taiati o smochina in jumatate, scoateti pulpa si aplicati-o direct pe calus sau inainte de culcare. Acoperiti cu un bandaj si purtati sosete pentru a nu va murdari. Lasati-l peste noapte si inmuiati picioarele in apa calda dimineata. Apoi, utilizati o piatra ponce si, in cele din urma, aplicati hidratantul dvs. regulat.
- Reteta nr. 6
ingrediente
2 linguri de bicarbonat de sodiu (18 g)
1 lingura de apa calda (15 ml)
preparare
Faceti o pasta groasa folosind bicarbonatul de sodiu si apa. Aplicati-o la calus intr-o miscare circulara. Lasati-l timp de 20 pana la 30 de minute si indepartati cu apa calda. Apoi utilizati o piatra ponce. Nu uitati sa va hidratati picioarele.
Schema de terapie cu produse naturiste
Produs Naturist | Dimineata-Pranz-Seara | Indicatii |
---|---|---|
Vein Care | 1-0-1 | |
Pret total produse recomandate 83 RON | ||
Explicatii Schema de terapie 1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii |