Ce este Catatonia

0 recenzii

Cuprins

1. Ce cauzeaza Catatonia?
2. Care sunt factorii de risc pentru Catatonia?
3. Care sunt simptomele Catatonia?
4. Cum se diagnosticheaza Catatonia?

Catatonia este o tulburare psihomotorie. Aceasta afecteaza capacitatea unei persoane de a se deplasa intr-un mod normal. Persoanele afectate pot prezenta o varietate de simptome. Cel mai frecvent simptom este amorteala, ceea ce inseamna ca pacientul nu poate sa se miste, sa vorbeasca sau sa raspunda la stimuli. Cu toate acestea, unii pacienti care sufera de catatonie pot prezenta miscari excesive si comportamente violente.


Catatonia poate dura oricat, de la doar cateva ore pana la zece zile. Poate reaparea frecvent timp de saptamani pana la ani dupa episodul initial.Daca catatonia este un simptom al unei cauze identificabile, ea este desemnata ca fiind extrinseca. Daca nu se poate determina nicio cauza, ea este considerata intrinseca.


Catatonia retarda este cea mai comuna forma de catatonie. Aceasta provoaca o miscare lenta. Pacientul poate privi in spatiu si de multe ori nu vorbeste.
Pacientii cu catatonie maligna sunt deliranti. Ei au adesea febra. Acestia pot avea, de asemenea, o batai rapide a inimii si hipertensiune arteriala.


Pacientii cu catatonie excitata sunt agitati. Ei sunt uneori agresivi.
 

Ce cauzeaza Catatonia?

Mergi la cuprins


Cauzele obisnuite ale catatoniei includ tulburari mentale, tulburari de stres post-traumatic si boala Parkinson.Catatonia este un efect secundar rar al unor medicamente utilizate pentru tratarea bolilor mintale.  Studiile au aratat ca unii oameni cu catatonie cronica pot avea anomalii ale creierului. Acest lucru este valabil mai ales pentru lobii frontali sau talamus .
O alta teorie este ca, excesul sau lipsa de neurotransmitatori poate declansa catatonia. Neurotransmitatorii  poarta mesajele de la un neuron la altul.
 

Care sunt factorii de risc pentru Catatonia?

Mergi la cuprins


Femeile au un risc mai mare de a dezvolta catatonia. Riscul creste odata cu varsta. Se estimeaza ca aproximativ 10% dintre bolnavii psihiatrici sufera de catatonia. Pacientii cu schizofrenie sunt mai susceptibili de a avea simptome de catatonie decat pacientii cu tulburari de dispozitie .
Psihiatrii folosesc clasificarea catatoniei ca simptom al schizofreniei, insa s-a observat ca si femeile cu depresie post-partum pot prezenta catatonia.
Alti factori de risc sunt consumul de cocaina, concentratia scazuta de sare in sange si utilizarea de medicamente precum ciprofloxacina.
 

acidophilus cu psyllium pentru sanatatea digestiva

Care sunt simptomele Catatonia?

Mergi la cuprins


Catatonia are multe simptome. Cel mai frecvent simptom este amorteala, in care o persoana nu se poate misca sau vorbi. Acesti pacienti par sa priveasca in spatiu.
Pacientii cu afectiuni catatonice adesea nu mananca si nu beau. Acest lucru poate cauza malnutritie si deshidratare.
Simptomele catatoniei excitate includ miscari excesive, neobisnuite. Acestea includ agitatie, frenezie si miscari excesive sau fara scop.
Catatonia maligna provoaca cele mai severe simptome. Acestea includ delir, febra, rigiditate si transpiratie. Semnele vitale precum tensiunea arteriala, respiratia si frecventa cardiaca pot fluctua. Aceste simptome necesita tratament imediat.

Simptomele Catatonia pot reflecta si alte boli, printre care:

 

  • o psihoza acuta
  • encefalita
  • sindromul malign neuroleptic (NMS)
  • status epileptic nonconvulsiv



Inainte de a putea diagnostica catatonia, medicii trebuie sa excluda aceste conditii. Pacientii trebuie sa prezinte cel putin doua simptome principale de catatonie timp de 24 de ore inainte ca medicul sa poata diagnostica catatonia.
 

Cum se diagnosticheaza Catatonia?

Mergi la cuprins


Nu exista un test definitiv pentru catatonia. Pentru a diagnostica catatonia, examenul fizic si testarea trebuie mai intai sa excluda alte conditii.
Scala de evaluare Bush-Francis este un test folosit adesea pentru a diagnostica catatonia. Aceasta scala are 23 de articole marcate de la 0 la 3. O evaluare "0" inseamna ca simptomul este absent. O evaluare "3" inseamna ca simptomul este prezent.
Testele de sange pot contribui la excluderea dezechilibrelor electrolitice. Acestea pot determina modificari ale functiei mentale. O embolie pulmonara sau cheag de sange in plamani poate duce la simptome de catatonie.


Deoarece cauza exacta a catatoniei este adesea necunoscuta, prevenirea nu este posibila. Cu toate acestea, pacientii ar trebui sa evite administrarea de medicamente neuroleptice in exces. Abuzul de medicamente poate duce la catatonia.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *