Hernia ventrala

0 recenzii
Hernia ventrala

Cuprins

1. Ce este herina ventrala
2. Care sunt factorii de risc ai herniei ventrale?
3. Care sunt cauzele unei hernii ventrale?
4. Care sunt simptomele acestei afectiuni?
5. Cum este diagnosticata hernia ventrala?
6. Ce optiuni de tratament sunt disponibile pentru Herniile ventrale?
7. Cum se previne Hernia ventrala ?

Hernia este o slabiciune in peretele unui tesut muscular sau perforarea sau membrana, care tine in mod normal, un organism in cavitatea sa naturala. In cazul unei hernii abdominale, organelor abdominale (mai ales intestinul subtire) din cavitatea abdominala prin zonele slabe ale stratului de muschi care fac zidul.
Multe sunt numite herniile incizionale deoarece ele se formeaza la locul vindecat al inciziilor chirurgicale anterioare. Aici, straturile de pereti abdominali au devenit slabe sau subtiri, permitand deplasarea continutului cavitatii abdominale.

Ce este herina ventrala

Mergi la cuprins

Intr-o hernie ventrala strangulata, tesutul intestinal devine strans prins in interiorul unei deschideri in peretele abdominal. Acest tesut nu poate fi impins inapoi in cavitatea abdominala si fluxul sanguin este intrerupt. Acest tip de hernie ventrala este o urgenta care necesita o interventie chirurgicala.
Herniile pot aparea in alte locuri ale corpului dumneavoastra si sunt numite dupa locul in care acestea apar - de exemplu, hernia femurala. Hernia femurala este hernia situata la radacina coapsei, in regiunea femurala, regiune aflata sub regiunea inghinala. Este mai frecventa la femei decat la barbati si este intotdeauna o hernie dobandita in timpul vietii (originea congenitala ca in cazul herniei inghinale nefiind intalnita). Hernia femurala este, de obicei, cauzata de obezitate si sarcini repetate, dar si de unele boli cronice care duc la slabirea rezistentei peretelui abdominal – tuse cronica, probleme digestive, diabet etc. In acelasi timp, o cauza a herniei femurale, si a oricarei hernii directe, de altfel, este varsta inaintata, care duce la slabirea muschilor din zona abdominala.
 

Care sunt factorii de risc ai herniei ventrale?

Mergi la cuprins

Anumite persoane se nasc cu un defect congenital - unul care exista de la nastere - care determina ca peretele lor abdominal sa fie anormal de subtire. Ele prezinta un risc mai mare de a dezvolta o hernie ventrala. Alti factori de risc pentru hernia ventrala includ:

 • sarcina
 • obezitate
 • hernii anterioare
 • interventiilor chirurgicale abdominale
 • leziuni ale zonei intestinului
 • istoric familial al herniilor
 • ridicarea frecventa de obiecte grele

 

acidophilus cu psyllium pentru sanatatea digestiva

Care sunt cauzele unei hernii ventrale?

Mergi la cuprins

Herniile incizionale pot aparea la pana la 30% dintre cei care au avut o interventie chirurgicala abdominala. Cele mai multe apar la locul unei cicatrici chirurgicale. Tesutul de cicatrice se slabeste , permitand formarea unei umflaturi in abdomen. Aceasta umflatura este un tesut ce impinge peretele abdominal.
 

Care sunt simptomele acestei afectiuni?

Mergi la cuprins

Herniile ventrale pot produce o serie de simptome. Simptomele pot sa dureze saptamani sau luni pentru a aparea.
S-ar putea sa nu simtiti absolut nici un simptom. Sau puteti simti disconfort sau durere severa in zona afectata, care se poate inrautati atunci cand incercati sa va asezati sau sa ridicati obiecte grele.
Daca aveti oricare dintre urmatoarele simptome, asigurati-va ca va adresati imediat unui medic:

 1. usor disconfort in zona abdominala
 2. durere abdominala
 3. greata
 4. varsaturi

 

Cum este diagnosticata hernia ventrala?

Mergi la cuprins

Pentru un diagnostic complet, medicul va va intreba despre simptomele dumneavoastra si va poate indica sa efectuati un examen fizic.
 

Ce optiuni de tratament sunt disponibile pentru Herniile ventrale?

Mergi la cuprins

Herniile ventrale necesita o corectie chirurgicala. Daca sunt lasate netratate, ele continua sa creasca incet pana cand pot provoca complicatii grave.
Herniile netratate pot creste in herniil ventrale marite, care devin progresiv mai greu de stabilit. Umflarea poate duce la strangulare.

Optiunile pentru tratamentul chirurgical includ:

In general, herniile ventrale sunt reparate chirurgical. Netratate, herniile vor creste in dimensiune si pot conduce la blocaj intestinal sau strangularea intestinului – complicatii care cresc riscul de deces.
Repararea chirurgicala a herniilor ventrale este o procedura majora si complicata.
In functie de dimensiunea herniei ventrale, starea generala a pacientului si preferintele acestuia, medicul chirurug va recomanda fie chirurgia clasica, deschisa, fie interventia chirurgicala pe cale laparoscopica. Herniile ventrale de mari dimensiuni necesita o interventie chirurgicala numita pneumoperitoneu progresiv.
 

Cum se previne Hernia ventrala ?

Mergi la cuprins

In cazul herniilor congenitale nu se poate vorbi despre prevenire, insa celelalte hernii se pot preveni la fel ca majoritatea patologiilor – prin adoptarea unui stil de viata sanatos. Obezitatea este un factor de risc important in herniile abdominale, astfel incat prevenirea acestei afectiuni tine foarte mult de mentinerea unei greutati corporale optime.

Totodata, eforturile fizice sporite si foarte intense sunt si ele cauze importante ale aparitiei herniei, asa ca este recomandat sa facem sport cu moderatie si sa intensificam miscarile gradual.
Herniile, indiferent de tipul lor, sunt afectiuni majore ce pot fi urmate de multiple complicatii si care influenteaza negativ permanent viata pacientilor, de aceea rezolvarea lor trebuie sa fie o prioritate.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *