Boala picioarelor nelinistite generaza oboseala permanenta datorita tulburarilor neurologice

Sindromul picioarelor nelinistite

0 recenzii
Sindromul picioarelor nelinistite

Cuprins

1. Ce este sindromul picioarelor nelinistite?
2. Care sunt simptomele?
3. Ce cauzeaza sindromul picioarelor nelinistite?
4. Factori de risc pentru SPN
5. Diagnostic

Ce este sindromul picioarelor nelinistite?

Mergi la cuprins

Sindromul picioarelor nelinistite este o afectiune neurologica, senzitivo-motorie, care afecteaza calitatea vietii prin oboseala generata de tulburarile de somn.
SPN cauzeaza senzatii neplacute in picioare, impreuna cu o dorinta puternica de a le misca. Pentru majoritatea oamenilor, acea nevoie este mai intensa atunci cand sunteti relaxat sau incercati sa dormiti.
Preocuparea cea mai grava pentru persoanele cu SPN este ca interfereaza cu somnul, provocand somnolenta in timpul zilei si oboseala.ceea ce va pot pune in pericol sanatatea.
SPN se poate intampla la orice varsta, desi este de obicei mai grava la varsta a doua sau a treia. Femeile au de doua ori mai multe sanse ca barbatii sa aiba SPN.
 

Care sunt simptomele?

Mergi la cuprins

Cel mai proeminent simptom al SPN este nevoia coplesitoare de a va misca picioarele, mai ales cand stati linistit sau stati in pat. S-ar putea sa simtiti, de asemenea, senzatii neobisnuite, cum ar fi senzatia de furnicaturi. Miscarea poate ameliora aceste senzatii.
Daca aveti o forma usoara, este posibil ca simptomele sa nu apara in fiecare noapte. Si ati putea atribui aceste miscari nelinistii, nervozitatii sau stresului. Un caz mai sever al SPN nu este de ignorat. Aceasta poate complica cele mai simple activitati, cum ar fi o simpla plimbare.
Persoanele cu SPN sunt susceptibile de a avea probleme cu somnul, deoarece simptomele se agraveaza noaptea. Somnolenta in timpul zilei, oboseala si privarea de somn pot dauna sanatatii fizice si emotionale. SPN poate afecta si alte parti ale corpului, inclusiv bratele si capul. Pentru majoritatea persoanelor, simptomele se agraveaza odata cu varsta.
 

acidophilus cu psyllium pentru sanatatea digestiva

Ce cauzeaza sindromul picioarelor nelinistite?

Mergi la cuprins

De cele mai multe ori, cauza este un mister. Poate exista o predispozitie genetica si un declansator de mediu.Mai mult de 40% dintre persoanele cu SPN au o istorie familiala a afectiunii.Cand se desfasoara in familie, simptomele incep de obicei inainte de varsta de 40 de ani.
Carenta de fier sau de acid folic, sarcina, uremia, insuficienta renala cronica, polineuropatiile, boala Parkinson, hipotiroidism, poliartrita reumatoida, afectiunile pulmonare cronice pot determina simptomele sindromului picioarelor nelinistite.
Este posibil ca anumite substante, cum ar fi cofeina sau alcoolul, sa poata declansa sau intensifica simptomele.
 

Factori de risc pentru SPN

Mergi la cuprins

Exista anumite lucruri care va pot pune intr-o categorie de risc mai mare pentru SPN. Dar este incert daca oricare dintre acesti factori provoaca de fapt SPN.
 

Unii dintreacesti factori sunt:

  • Sex: Femeile sunt de doua ori mai predispuse decat barbatii
  • Varsta: SPN este mai frecvent dupa varsta a doua
  • Istoricul familiei: Sunteti mai predispusi sa aveti SPN daca altii din familia dvs. au acest lucru.
  • Sarcina: Unele femei dezvolta SPN in timpul sarcinii, in special in ultimul trimestru.
  • Bolile cronice
  • Medicamente: medicamente antiinflamatoare, antipsihotice, antidepresive si antihistaminice pot declansa sau agrava simptomele.
  • Etnicitate: Oricine poate obtine SPN, dar este mai frecvent la persoanele de origine nordica.


SPN poate afecta sanatatea dumneavoastra generala si calitatea vietii. Daca aveti SPN este posibil sa aveti un risc mai mare de:

  • boli de inima
  • accident vascular cerebral
  • Diabet
  • probleme cu rinichii


 

Diagnostic

Mergi la cuprins

Diagnosticarea sindromului picioarelor nelinistite
Nu exista niciun singur test care sa confirme sau sa excluda SPN.Diagnosticul sindromului picioarelor nelinistite se bazeaza pe datele clinice, existand patru criterii esentiale : necesitatea imperioasa de a misca membrele (de obicei, picioarele, dar poate surveni izolat si la membrele superioare), senzatie de disconfort la nivelul acestor membre (neliniste, furnicaturi, piscaturi, arsura) ameliorata momentan de miscare, aparitia simptomelor in repaus si aparitia / agravarea nocturna a acuzelor.

Modalitati de remediere pentru SPN- Iata cateva dintre acestea pe care le puteti incerca:

  • Reduceti sau eliminati consumul de cofeina, alcool si tutun.
  • Incercati sa aveti un program regulat de somn, cu acelasi timp de culcare si timp de trezire in fiecare zi a saptamanii.
  • Faceti exercitii fizice in fiecare zi, cum ar fi mersul pe jos sau inotul.
  • Masati sau intindeti muschii picioarelor seara.
  • Faceti o baie fierbinte inainte de culcare.
  • Practicati yoga sau meditatia.


Sindromul picioarelor nelinistite afecteaza 1-5% din populatie, dar majoritatea persoanelor prezinta forme usoare, care nu necesita tratament medicamentos. Doar medicul va putea stabili diagnosticul exact si va putea, prin urmare, sa recomande un tratament. In cazul formelor severe este necesar un tratament medicamentos, stabilit de catre medic. Tratamentul medicamentos devine eficient doar daca este asociat cu modificari ale stilului de viata.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii
Rhodiolin pentru depresie1-1-1Rhodiolin are efect de calmare asupra organismului ajutand astfel in afectiunile de tip neurologic

Pret total produse recomandate 161 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *