Suferi de depresie sau esti intotdeuna agitat? Vestea buna este ca terapia prin vorbire poate ajuta cu adevarat. Dar daca singurul lucru pe care il cunoasteti despre depresie este ca puteti vorbi cu un terapeut acest lucru poate fi costisitor si greu de pus in practica. Aflati ce alte optiuni aveti si alegeti cea care va functiona cel mai bine pentru dvs.  

6 tipuri de tratamente pentru stres si depresie

0 recenzii

 

1.Terapia cognitiva

Modelele negative de gandire pot provoca sau contribui la depresie si anxietate, iar terapia cognitiva are rolul de a transforma gandirea negativa intr-o gandire pozitiva.

In timpul tratamentului, veti invata cum sa recunoasteti gandurile daunatoare sau irationale si sa le inlocuiti cu cele mai constructive.

Spre deosebire de psihanaliza, terapia cognitiva este orientata spre rezolvarea problemelor imediate. Este scurta (de obicei 16 saptamani sau mai putin) si foarte structurata, cu un plan de lectie specific pentru fiecare sesiune. De asemenea, implica teme: terapeutul va poate cere sa va urmariti starea de spirit sau sa practicati noi moduri de gandire, de exemplu.

2.Terapia de comportament

Deoarece terapia cognitiva vizeaza gandurile negative, terapia comportamentala va poate ajuta sa depasiti problemele prin schimbarea comportamentului.

De exemplu, o tehnica comuna de tratare a tulburarilor de anxietate si a fobiilor este desensibilizarea, in care pacientul este expus treptat (sau ii se cere sa-si imagineze) situatiile de anxietate ca pe o cale de a deveni mai confortabili cu acestea.

Terapia comportamentala este adesea asociata cu terapia cognitiva in terapia cognitiv-comportamentala, un termen care incorporeaza ambele tehnici.

3.Terapia interpersonala

Sunt conflictele interpersonale si lipsa suportului social care cauzeaza depresia? Daca este asa, terapia interpersonala ar putea fi potrivita pentru dumneavoastra.

Pacientii examineaza indeaproape relatiile lor cu familia, prietenii, colegii si alte persoane cheie, cu scopul de a rezolva conflictele interpersonale, de a imbunatati comunicarea si de a construi o retea de sprijin mai solida.

Ca parte a tratamentului, vi se poate cere sa creati un inventar al relatiilor importante si sa le jucati cu terapeutul.


4.Terapia experimentala

In acest tip de tratament, veti invata sa distingeti raspunsurile emotionale sanatoase de cele care sunt gresite sau daunatoare.

Dar spre deosebire de unele tipuri de terapie in care relatia pacient-terapeut este strict neutra, terapia experimentala este caracterizata de relatia de sustinere, empatica pe care terapeutul o cultiva cu pacientul.

Daca persoana care se trateaza se simte inteleasa si simte o caldura de la terapeut, acesti factori in sine par a fi o mare parte din ceea ce face ca oamenii sa se simta mai bine

5.Terapia online

Nu o excludeti. La fel ca orice altceva, puteti obtine terapia online, in timp real. Puteti utiliza serviciul de mesagerie instant sau puteti seta servicii video unu-la-unu, cum ar fi Skype, pentru a interactiona cu terapeutul asa cum ati proceda personal.
Acest lucru poate fi util in special daca nu aveti transport, nu locuiti intr-o zona rurala sau sunteti altfel incapabil (sau nu doriti) sa vizitati un terapeut.

6.Suplimente naturiste

Exista deasemenea o multitudine de suplimente naturiste care se axeaza pe tratamentul starilor depresive. In magazinul nostru online puteti gasi produsul naturist Rhodiolin cu extract de Rhodiola Rosea , o planta cu multiple actiuni binefacatoare asupra depresiei si a starilor de stres

 


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii
Rhodiolin pentru depresieEste cel mai popular produs naturist pentru tratamentul depresiei

Pret total produse recomandate 161 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *