Tendinita este o inflamatie a tendoanelor, care sunt capetele conice ale muschilor, care se ataseaza la oase.

Cum tratam naturist Tendinita

0 recenzii

 

Tendoanele sunt in actiune de fiecare data cand un muschi se contracta si oasele se misca. Ca atare, tendinita este adesea rezultatul suprasolicitarilor, cum ar fi miscari repetitive la locul de munca. Tendinita poate afecta, teoretic, toate tendoanele, dar incheietura mainii, cotul, umarul, soldurile si calcaiul (tendonul lui Ahile) sunt zonele cele mai frecvent inflamate. Tendinita poate provoca dureri semnificative si handicap, cu toate ca de multe ori dispare dupa cateva saptamani, in special in cazul in care se aplica tratament de ingrijire la domiciliu. Cu toate acestea, in unele cazuri, tendinita poate deveni cronica si necesita o atentie medicala.

Nu mai fortati tendoanele / muschii.

Tendoanele inflamate pot fi cauzate de o accidentare brusca, dar acestea sunt de obicei declansate de miscari mici, repetitive pe parcursul a mai multe zile, saptamani sau luni. Miscarile repetitive pun presiune pe tendoane, ceea ce creeaza inflamatii localizate. Identificati ce masuri au dus la crearea problemei si fie luati o pauza (cel putin cateva zile) sau modificati miscarea intr-un fel. In cazul in care tendinita este legata de locul de munca, trebuie sa discutati cu angajatorul cu privire la trecerea temporara la o activitate diferita. Daca problema este legata de exercitii, atunci ar putea fi vorba de miscari prea agresive sau de o forma necorespunzatoare - ar trebui sa va consultati cu un antrenor personal.

  •     Prea mult tenis si golf sunt cauze comune ale tendinitei de cot.
  •     Tendinita acuta se va vindeca, de obicei, in sine, daca va oferi organismului o sansa sa se odihneasca, dar daca nu, ea poate deveni o problema cronica (in curs), care este mult mai dificil de tratat.

Se aplica niste gheata pe tendonul inflamat.

Durerea din tendinita se datoreaza in primul rand inflamatiei, care este o incercare a organismului de a vindeca si de a proteja tesutul ranit. Cu toate acestea, raspunsul inflamator al organismului este de obicei prea mare si de fapt contribuie la problema, astfel incat controlul este cheia pentru reducerea simptomelor. Ca atare, se aplica pachetul de gel congelat sau un sac cu gheata sau chiar o punga de legume congelate la tendonul inflamat, in scopul de a reduce inflamatia si durerea surda. Se aplica terapia rece la fiecare cateva ore pana ce durerea si inflamatia dispar.

    In cazul in care inflamatia este pe tendoanele, muschii mai mici (cum ar fi incheietura mainii sau a cotului), se aplica gheata timp de aproximativ 10 minute. Daca este un tendon mai mare sau mai profund (cum ar fi umar sau sold),  lasati gheata timp de aproape 20 de minute.

    In timp ce tineti gheata pe tendonul inflamat, ridicati zona si comprimati-o prin legarea unui bandaj in jurul zonei - tehnica ce combate mai eficient inflamatia.
    Nu uitati sa infasurati gheata intr-un prosop pentru a nu face contact direct intre ghata si piele, lucru ce ar putea duce la degeraturi

 

Ia pastilele anti-inflamatorii.

O alta metoda de combatere a inflamatiei tendinitei este prin utilizarea de medicamente antiinflamatorii nesteroidiene cum sunt aspirina, ibuprofen ajuta la controlul de reactie si inflamatie a corpului, care reduce umflarea si diminueaza durerile. Astfel de medicamente tind sa faca rau la stomac (la rinichi si ficat intr-o masura mai mica), asa ca cel mai bine e sa nu le consumati pentru mult mai mult de doua saptamani pentru orice eventualitate.

    Ca o alternativa a pilulelor, puteti lua in considerare aplicarea unei / creme analgezice sau unui gel anti-inflamator la tendonul inflamat, mai ales daca e aproape de suprafata pielii in cazul in care poate fi absorbita si are un impact mai mare.
    Evitati utilizarea de analgezice pentru simptome, deoarece acestea nu se adreseaza inflamatiei.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii
Joint Protex Forte

Pret total produse recomandate 223 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *