- Ce este Cocoa Bean Extract+?
- Ce contine Cocoa Bean Extract+?
- Beneficiile suplimentului Cocoa Bean Extract+
- Cui i se recomanda?
- Mod de administrare
Cocoa Bean Extract+ este un supliment natural pe baza de extract de caao si goji creat de expertii CaliVita pentru a ne ajuta sa trecem cu bine peste perioadele de stres, sa ne mentinem energia si buna dispozitie, dar si pentru a ne mentine in limite normale tensiunea arteriala. Toate acestea, datorita eficientei ingredientelor de origine naturala!
Ce contine Cocoa Bean Extract+?
Actiunea benefica a produsului Cocoa Bean Extract+ se datoreaza in mare parte principalului ingredient ce intra in compozitia acestuia si anume extractul de cacao. Pe langa acesta, Cocoa Bean Extract+ contine si extract de goji si magneziu, care ajuta la cresterea eficientei acestui remediu natural.
Cacao – sanatate si deliciu
Tuturor ne place ciocolata. Dar gandul la ciocolata ne face sa fim mai veseli, insa nu multi dintre noi constientizeaza faptul ca ingredientul principal al acesteia, cacaoa, are o multime de beneficii pentru santate. Cacaoa contine polifenoli, care sunt bogati in anxtioxidanti si au o valoare nutritionala nemaipomenita.
Cacaoa este originara din zona Americii, consumul ei raspandindu-se in Europa de-a lungul vremii. Printre beneficiile acesteia se numara incurajarea procesului de slabit, inlaturarea senzatiei de oboseala, stimularea sistemului nervos sau sustinerea functiilor digestive.
Printre tarile in care consumul de cacao este unul ridicat se numara si Panama, iar statisticile arata ca populatia din aceasta tara are un risc mai scazut de a dezvolta boli de inima.
Cacaoa este obtinuta din boabele arborelui Theobroma Cacao, continand numerosi compusi cu efecte extraordinare:
Polifenoli: compusi care protejeaza impotriva bacteriilor si razelor UV. Printre polifenolii care se regasesc in cantitati mare in cacao se numara flavonoidele, catehinele si epicatehinele.
Teobromina: compus organic care actioneaza asupra aparatului respirator si a sanatatii cavitatii orale.
Minerale: magneziu, cupru si fier, a caror importanta pentru buna functionare a corpului este indiscutabila.
Cum actioneaza cacaoa asupra sanatatii organismului nostru?
Flavonoiziiprezenti in cacao cresc productia de oxid de azot, cel care este responsabil de marirea vaselor de sange si de imbunatatirea circulatiei sanguine.
Actiunea antioxidanta se datoreaza tot acestori flavonoizi, care diminueaza productia de radicali liberi si astfel previn patrunderea grasimilor in sange.
Epicatehinele si catehinele trec bariera sange-creier si se localizeaza in anumite zone din creier, oferind protectie impotriva alterarii functiilor cognitive.
Flavonoizii incetinesc digerarea si absorbtia carbohidratilor, fapt ce ajuta la echilibrarea nivelului de glucoza din organism.
Goji – aliat al sanatatii
Goji este folosit de mii de ani in medicina traditionala, fiind consumate de calugarii de pe muntele Himalaya pentru a-i ajuta la meditare, dar si pentru a se revitaliza.
Sarac in calorii, fara grasimi si o sursa nemaipomenita de fibre si antioxidanti, goji ajuta la mentinerea greutatii corporale si imbunatateste digestia.
Beneficiile suplimentului Cocoa Bean Extract+
Scade tensiunea arteriala
Continutul de flavonoizi din cacao reduce tensiunea arteriala, prevenind astfel instalarea bolilor cardiovasculare.
Lupta impotriva stresului oxidativ
Polifenolii continuti de extractul de cacao sunt antioxidanti care impiedica distrugerea celulelor de catre radicalii liberi. Cacaoa are o capacitate antioxidanta mai puternica decat ceaiul verde si negru sau vinul rosu.
Imbunatateste functia cognitiva
Cocoa Bean Extract+ sustine sanatatea cerebrala si mecanismele cognitive directe si indirecte. Flavonoizii din compozitia sa incurajeaza formarea de noi neuroni si pot diminua sau intarzia aparitia boliilor specifice precum Alzheimer sau Parkinson. Flavonoizii se localizeaza in zonele din creier responsabile de memorare si invatare, acolo unde neurodegenerescenta apare prima oara.
Previne aparitia bolilor de inima
Cocoa Bean Extract+ are puterea sa a impiedica depunerea plachetelor de grasime pe pertii vaselor de sange, regland nivelul tensiunii arteriale.
Asigura o stare de spirit buna
Consumul de ciocolata ne face sa ne simtim mai bine, iar acest lucru se intampla deoarece aceasta contine cacao. Extractul de cacao ne face sa fim mai veseli si impiedica aparitia starii de oboseala psihica.
Previne constipatia
Cocoa Bean Extract+ este bogat in fibre, care au capacitatea de a mentine sanatatea colonului. Mai mult, regleaza procesul de digestie si previne constipatia.
Reduce riscul de obezitate
Consumatorii de cacao au mai putina grasime viscerala decat persoanele care nu consuma, iar acest lucru se intampla datorita faptului ca extractul de cacao scade productia de grasimi.
Are efect anticancerigen
Ornitin-decarboxilaza este o enzima care se regaseste in structura celulelor normale. Prezenta sa in exces poate conduce la aparitia celulelor canceroase. Flavonoizii din cacao reduc activitatea acestei enzime, scazand astfel riscul dezvoltarii tumorilor.
Cui i se recomanda Cocoa Bean Extract+?
- persoanelor care se confrunta cu episoade de depresie, nervozitate, stare de spirit proasta sau chiar depresie
- celor care vor sa previna instalarea afectiunilor cognitive
- tuturor celor care au probleme cu tensiunea arteriala
- studentilor sau elevilor aflati in sesiune sau perioada examenelor
Mod de administrare
Doz zilnica recomandata este de maxim doua tablete pe zi.
Avize
Produsul Cocoa Bean Extract+ este avizat de ministerul sanatatii din Romania si de Food and Drug Administration din S.U.A . Citeste mai multe informatii despre avizarea si certificarea produselor Calivita