Cum identifici fructele si legumele tratate chimic

10 fructe si legume tratate chimic. Cum le identifici?

0 recenzii

Doar prin examinarea unor caracteristici externe ale fructelor si legumelor, putem sa ne dam seama daca sunt naturale sau au fost supuse unor tratamente chimice.
10 alimente care, doar prin aspectul lor, indica daca acestea sunt tratate chimic sau nu.
Dupa cum stim, fructele si legumele sunt esentiale pentru o dieta sanatoasa si echilibrata datorita multiplelor beneficii pe care le ofera corpului si mintii.
Cu toate acestea, necesitatea de a pastra o anumita cantitate de culturi a generat utilizarea de pesticide si ingrasaminte, produse care sunt apoi absorbite de alimente. Din acest motiv, trebuie sa urmariti anumite sfaturi care va vor ajuta sa faceti o selectie mai buna in timp ce cumparati produsele alimentare.

Acordati atentie acestei liste de zece alimente de baza si caracteristicilor acestora pentru a va ajuta in timp ce faceti cumparaturi.

Cum sa diferentiati alimentele tratate chimic sau alimentele naturale cu o singura privire:
1. Morcovii
Nu te lasa pacalit de acei morcovi mari, portocalii. Desi pot fi mari si foarte apetisanti, nu sunt recomandati. De asemenea, acordati atentie posibilor pete pe care le pot avea.
2. Cartofii
Cartofii absorb o multime de substante chimice. Prin urmare, este mai bine sa ii alegeti pe cei de  dimensiuni medii si sa nu va lasati sedusi de acei cartofi netezi si mari. O alta modalitate de a afla este prin inteparea cu unghia. Daca se crapa, il puteti cumpara cu incredere.
3. Rosiile
Este usor sa verificati daca rosiile sunt naturale. Acestea pot fi verificate prin atingere. Daca observati ca stratul exterior arata artificial, iar vizual puteti vedea dungi albe, alimentele contin nitrati. Rosia trebuie sa aiba o culoare omogena si sa aiba o tulpina mica.
4. Castravetii
Daca taiati un castravete si in interior nu vedeti seminte, cel mai bine este sa il aruncati, pentru ca este incarcat cu numeroase substante toxice.
5. Varza
Varza este  usor de identificat. Ar trebui sa verificati daca frunzele de varza sunt curate, subtiri si au o culoare uniforma.
6. Merele
Pe lista celor 12 cele mai nesigure alimente care se afla printre preferatele romanilor sunt si merele, cu cel putin un tip de pesticide in 98% dintre mostrele testate si cartofii, care contin cea mai mare cantitate de pesticide dintre alimentele testate.
Desi cele mari par a fi mai apetisante, este mai bine sa le selectam pe cele de dimensiuni mai mici, cu mici imperfectiuni si care sunt pe jumatate verzui.
Pentru a va asigura ca este un mar organic, acoperiti-l cu apa clocotita. Daca observati o pelicula uleioasa, acesta a fost tratat cu parafina, amestecata cu alte substante. In acest caz, este mai bine sa nu-l mancati.
7. Dovleacul
Suprafata acestei legume vorbeste de la sine. Daca este curat si neted, este ideal pentru cumparare.
Dimpotriva, daca prezinta dungi fibroase care nu sunt drepte sau pete inchise la culoare, este pentru ca poate contine niveluri ridicate de pesticide.
8. Capsunile
Pentru a evita riscurile atunci cand le cumparati, amintiti-va ca cele naturale nu se disting pentru un aspect ideal sau pentru culoarea stralucitoare. Una dintre cele mai mari caracteristici ale capsunilor care nu au fost tratate cu substante chimice este mirosul lor deosebit. Un alt truc este de a le pune in apa rece. Dupa cateva minute, ar trebui sa-si elibereze sucul; daca nu, se datoreaza faptului ca au fost supuse unor tratamente chimice.
Desi sunt o sursa bogata de antioxidanti, capsunile care se gasesc in magazine contin cea mai mare cantitate de pesticide. Potrivit EWG, 98% din mostrele de capsuni examinate de autoritatile sanitare au prezentat urme de pesticide. Peste 40% dintre acestea contineau chiar si 10 sau mai multe pesticide, cu unele dintre ele prezentand urme de 17 tipuri de pesticide.
9. Pepenii
Este un fruct care ar trebui sa fie consumat, de preferinta, in sezon. In caz contrar, alimentul poate fi expus la anumiti nitrati. Atunci cand ii taiati, nu uitati ca daca pepenele verde este rosu stralucitor cu dungi galbene, acesta este deja un simptom al existentei nitratilor. Dungile unui "pepene verde" bun sunt albe.
10. Cirese
Pot contine in jur de 42 de pesticide si, potrivit specialistilor americani, fructele care provin din SUA contin de trei ori mai multe reziduuri de pesticide decat ciresele importate. Daca nu sunteti siguri de provenienta lor, mai bine consumati zmeura.
Pentru a verifica starea lor, puteti acoperi ciresele cu apa clocotita. Daca, dupa un timp, mirosul de cirese nu se schimba, totul este bine.In mod ideal, acestea ar trebui sa fie de dimensiuni diferite, miros puternic. Daca culoarea, forma si structura lor nu sunt uniforme, este de obicei un semn bun.
Chiar daca pare neplacuta, daca gasiti o insecta, nu va faceti griji: aceasta indica aptul ca este din culturi ecologice.De asemenea, spalati-le cu atentie si, daca este posibil, supuneti fructele la un tratament termic.
Studiile realizate in Franta au aratat ca printre legumele cele mai contaminate cu reziduuri de pesticide sunt ardeiul, telina, piersicile, salata verde, cartofii, ceapa si rosiile. Procentul cu care este depasita limita legala a contaminarii poate sa fie si de 10%. Iata cateva exemple:

  • salata verde: pana la 4.3 mg de insecticide (limita este de 0.02 mg/kg);
  • cartofi: 12.8 mg de reziduuri de fungicide fata de o limita de 5mg/kg;
  • ceapa: 10.9 mg/kg de reziduuri de fungicide fata de limita admisa de 1mg/kg;
  • rosii: 1mg de insecticide fata de limita de 0.5 mg/kg.


In privinta alimentelor sigure, niciunul dintre cele prezente in acest top nu a continut mai mult de mult de patru pesticide. Avocado este cel mai sigur aliment cu mai putin de 1% dintre mostrele testate continand urme de pesticide.
Topul celor mai sigure fructe si legume
 

  1. Avocado
  2. Porumb dulce
  3. Ananas
  4. Varza
  5. Mazare  (congelata)
  6. Ceapa
  7. Sparanghel
  8. Mango
  9. Papaya
  10. Kiwi
  11. Vinete
  12. Pepene galben
  13. Grepfruit

Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *