Pneumonia in timpul sarcinii- Ce trebuie sa stii?
Cuprins
1. Simptome2. Complicatii pentru mama si copil
3. Factori de risc
4. Tratament Pneumonie in sarcina
Pneumonia este o afectiune severa care apare ca urmare a unei infectii pulmonare. Pneumonia care apare in timpul sarcinii se numeste pneumonie materna. La multi oameni, pneumonia incepe cu o raceala sau gripa obisnuita, care se raspandeste apoi in plamani. Pneumoniile pot pune viata in pericol daca sunt lasate netratate, iar femeile gravide sunt mai vulnerabile la complicatii.
Invata sa recunosti simptomele si sa ajuti la prevenirea pneumoniei materne. Oricine suspecteaza ca ar putea avea pneumonie materna trebuie sa-si contacteze medicul de indata ce apar simptomele.
Simptome
Mergi la cuprins
Simptomele pneumoniei pot include febra sau tuse care se agraveaza.Este important sa fii familiarizat cu simptomele pneumoniei in timpul sarcinii si sa cauti imediat tratament.
Simptomele frecvente includ:
- simptome asemanatoare gripei, cum ar fi dureri de gat, dureri de cap si dureri de corp
- dificultati de respiratie sau respiratie rapida
- oboseala extrema
- febra sau frisoane
- dureri in piept
- o tuse care se agraveaza
Complicatii pentru mama si copil
Mergi la cuprins
Pneumonia este o boala grava si poate provoca complicatii periculoase atat pentru femeie cat si pentru copil, daca este lasata netratata.
Pneumonica materna poate determina scaderea nivelului de oxigen al organismului, deoarece plamanii nu reusesc sa prinda si sa dirijeze suficient oxigen catre restul corpului. Aceasta inseamna ca nivelurile reduse de oxigen pot ajunge in uter pentru a sustine copilul. Infectia initiala se poate raspandi si din plamani in alte parti ale corpului, cum ar fi sangele.
In cazurile severe, pneumonia in timpul sarcinii poate provoca:
- nastere prematura
- greutate mica la nastere
- Multe femei se tem ca prea multa tuse poate fi periculoasa pentru copil. Cu toate acestea, bebelusul este inconjurat de lichid amniotic, care functioneaza ca un amortizor de soc si ii protejeaza de tuse, vibratii, zgomote, presiune si batai minore.
Factori de risc
Mergi la cuprins
Femeile gravide care petrec perioade lungi de timp in spitale pot prezenta un risc crescut de pneumonie. Pneumonia este cel mai probabil sa apara ca urmare a unei infectii bacteriene care se raspandeste in plamani.
Infectiile virale si complicatiile care cauzeaza pneumonia includ:
- gripa (gripa)
- varicela sau zona zoster
- sindrom de detresa respiratorie
Femeile prezinta un risc mai mare de a contracta pneumonie atunci cand sunt gravide daca:
- fumeaza
- au anemie
- au astm bronsic
- au o boala cronica
- au un loc de munca care implica lucrul cu copii mici
- petrec perioade prelungite de timp in spitale
- au un sistem imunitar slabit
Tratament Pneumonie in sarcina
Mergi la cuprins
Tratamentul pentru pneumonie materna va depinde de faptul daca virusul sau bacteria au cauzat infectia. Cele mai multe tratamente pentru pneumonie virala sunt considerate sigure in timpul sarcinii si aparitia pneumoniei intr-o faza incipienta inseamna ca medicatia antivirala va elimina de obicei boala. Un medic poate recomanda, de asemenea, terapie respiratorie. Daca vorbim despre pneumonie bacteriana, un medic poate prescrie antibiotice.
Odihna si mentinerea hidratarii vor contribui la accelerarea recuperarii.
Femeile gravide trebuie sa contacteze cabinetul medicului daca au alte simptome, inclusiv:
- senzatie de lesin sau ameteli
- tuse, durere in gat, congestie, dureri de urechi
- temperaturi scazute sau frisoane
- dureri de corp
- confuzie
- copilul se misca mai putin decat in mod normal
- durere pelvina sau crampe
- sangerare vaginala sau pierderi de lichid
Femeile gravide sunt mai predispuse la pneumonie. Cu toate acestea, prevenirea complicatiilor este posibila prin tratarea bolii cat mai devreme.
Cunoscand riscurile care pot contribui la aparitia pneumoniei in timpul sarcinii, femeile insarcinate pot lua masuri pentru a se proteja. Este recomandabil sa se evite contactul cu alte persoane care sufera de infectii respiratorii si este necesara spalarea cu atentie a mainilor, de mai multe ori pe zi. La fel de important este ca femeile insarcinate sa manance sanatos si sa se hidrateze suficient pentru a preveni infectia. Daca este prezenta tusea persistenta, dupa o simpla raceala se recomanda consultul medicului.
Schema de terapie cu produse naturiste
Produs Naturist | Dimineata-Pranz-Seara | Indicatii |
---|---|---|
Omega 3 | 1-1-1 dupa masa | |
Oregano Oil | 10-10-10 picaturi | |
ParaProteX | 1-1-1 | |
Pret total produse recomandate 398.8 RON | ||
Explicatii Schema de terapie 1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii |