Anorexia nervoasa este o tulburare psihica care necesita tratament adecvat de specialitate pentru a o depasi.

Anorexia nervoasa

0 recenzii
Anorexia nervoasa

Cuprins

1. Ce este anorexia nervoasa?
2. Ce cauzeaza anorexia?
3. Care sunt simptomele?
4. Cum este diagnosticata anorexia?
5. Cum se trateaza anorexia?

Ce este anorexia nervoasa?

Mergi la cuprins

Anorexia nervoasa este o tulburare psihica severa din categoria tulburarilor alimentare, caracterizata prin mentinerea unei greutati corporale mici, inadecvate si printr-o deformare a imaginii propriului corp cu teama persistenta de ingrasare.

Anorexia afecteaza atat corpul cat si mintea. Poate incepe ca dieta, dar ulterior se pierde controlul. Daca te gandesti mereu la mancare, la dieta si la greutate, daca ai o imagine corporala distorsionata, atunci ar trebui sa iti pui semne de intrebare.


Anorexia incepe, de obicei, in anii adolescentei. Este mult mai frecventa la femei decat la barbati. Tratamentul precoce poate fi eficient. Cu cat este tratata mai devreme, cu atat sunt mai mari sansele de recuperare. Anorexia netratata poate duce la probleme grave de sanatate, cum ar osteoporoza, afectarea rinichilor si probleme cardiace. Unii oameni mor din cauza acestor probleme.
Daca tu sau cineva pe care-l cunosti are anorexie, ajuta-l imediat. Cu cat aceasta problema persista mai mult, cu atat este mai greu sa o depasesti. In timp si cu tratament, o persoana cu anorexie se poate simti mai bine si poate ramane la o greutate sanatoasa.
 

Ce cauzeaza anorexia?

Mergi la cuprins

Tulburarile de alimentatie sunt complexe, iar expertii nu stiu cu adevarat ce le cauzeaza. Dar ele se pot datora unui amestec de genetica, comportamente familiale, factori sociali si trasaturi de personalitate. Este posibil sa aveti tendinta spre anorexie daca:

 

 

  • Alti oameni din familia dvs. au o tulburare de alimentatie, cum ar fi anorexia sau bulimia nervoasa.
  • Aveti un loc de munca sau faceti un sport care subliniaza dimensiunea corpului, cum ar fi baletul sau gimnastica.
  • Sunteti tipul de persoana care incearca sa fie perfecta tot timpul, nu se simte suficient de buna sau se ingrijoreaza foarte mult.
  • Aveti de-a face cu evenimente de viata stresante, cum ar fi divortul, mutarea intr-un oras sau scoala noua sau pierderea unui iubit.

 

acidophilus cu psyllium pentru sanatatea digestiva

Care sunt simptomele?

Mergi la cuprins

Persoanele care au anorexie adesea neaga ca au o problema. Ei nu vad sau nu cred ca o fac. Daca sunteti ingrijorati ca cineva ar putea suferi de anorexie, puteti cauta anumite simptome.
Persoanele care au anorexie:

 

  1. Se cantaresc mai mult decat este sanatos sau normal.
  2. Se tem foarte mult sa castige in greutate.
  3. Refuza sa ramana la o greutate normala.
  4. Gandesc ca sunt supraponderali chiar si atunci cand sunt foarte subtiri.
  5. Neaga gravitatea greutatii corporale scazute.
  6. Viata lor se concentreaza pe controlul greutatii lor.

 

Cum este diagnosticata anorexia?

Mergi la cuprins


In cazul in care medicul considera ca este posibil sa aveti o tulburare de alimentatie, va compara greutatea cu greutatea asteptata pentru cineva de inaltime si de varsta voastra. Va verifica, de asemenea, inima, plamanii, tensiunea arteriala, pielea si parul pentru a cauta probleme cauzate de faptul ca nu manancati suficient.

Cum se trateaza anorexia?

Mergi la cuprins

Toti oamenii care au anorexie au nevoie de tratament. Chiar daca tu, copilul tau sau altcineva  are doar cateva semne ale unei tulburari alimentare, ajuta-l. Tratamentul precoce ofera cea mai buna sansa de a depasi anorexia.

Tratamentul va poate ajuta sa reveniti si sa ramaneti la o greutate sanatoasa. De asemenea, va poate ajuta sa invatati obiceiuri alimentare bune si sa invatati sa aveti o parere mai buna despre dumneavoastra. Deoarece anorexia este o problema fizica si emotionala, puteti lucra cu un medic, cu un nutritionist si cu un psiholog.


Poate dura ceva timp pentru a depasi anorexia si este obisnuita revenirea la obiceiurile nesanatoase. Daca aveti probleme, nu incercati sa le rezolvati pe cont propriu. Cautati ajutor la persoanele de incredere din jurul vostru.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *