Constipatia

Cuprins
1. Ce anume cauzeaza constipatia?2. Care sunt simptomele constipatiei?
3. Cine este expus riscului de constipatie?
4. Cum sa tratati si sa preveniti constipatia?
Ce anume cauzeaza constipatia?
Mergi la cuprinsPotrivit Institutului National de Diabet si Boli Digestive, constipatia este una dintre cele mai frecvente probleme digestive. Activitatea principala a colonului dvs. este de a absorbi apa din alimente reziduale, apoi creeaza scaunul. Muschii colonului in cele din urma propulseaza deseurile prin rect pentru a fi eliminate. Daca scaunul ramane un timp indelungat in colon, acesta poate deveni dificil de eliminat.
Dieta saracacioasa cauzeaza frecvent constipatie. Fibrele dietetice si aportul adecvat de apa sunt necesare pentru a mentine scaunele moi. Stresul, modificarile de rutina si conditiile care incetinesc contractiile musculare ale colonului pot duce, de asemenea, la constipatie.
Cauzele obisnuite ale constipatiei includ:
- dieta cu fibre slabe (in special dieta bogata in carne, lapte sau branza)
- deshidratare
- lipsa de exercitiu
- calatoriilesau alte schimbari in rutina
- anumite medicamente, cum ar fi antiacidele cu continut ridicat de calciu si medicamentele pentru -durere
- sarcina
Anumite boli, cum ar fi accidentul vascular cerebral, boala Parkinson si diabetul
probleme cu colonul sau rectul, inclusiv obstructia intestinala, sindromul colonului iritabil sau utilizarea excesiva sau gresita a laxativelor (medicamente pentru slabirea scaunelor), probleme hormonale- toate acestea pot fi cauze ale constipatiei.
Care sunt simptomele constipatiei?
Mergi la cuprinsEste posibil sa fiti constipat daca aveti urmatoarele simptome:
- Simptome digestive care pot aparea alaturi de constipatie:
- Crampe sau dureri abdominale;
- Balonare, distensie abdominala;
- Modificarea obiceiurilor in ceea ce priveste defecatia;
- Incontinenta fecala;
- Flatulenta, gaze sau indigestie;
- Senzatie de plenitudine;
- Scurgeri de materii fecale lichide fara senzatie de defecatie;
- Greata sau varsaturi;
- Dureri rectale sau arsuri;
- Efort in timpul tranzitului intestinal;
Cine este expus riscului de constipatie?
Mergi la cuprinsUn stil de viata neechilibrat si lipsa exercitiului fizic sunt factori de risc major pentru constipatie. De asemenea, puteti sa aveti un risc mai mare daca aveti:Varsta de 65 de ani sau mai mult, daca sunteti gravida, daca sunteti obligat de circumstante sa nu faceti miscare .
Trebuie sa discutati cu medicul dvs daca:
- ati avut constipatie de mai mult de trei saptamani
- aveti sange in scaun
- aveti dureri abdominale
- simtiti dureri in timpul scaunelor
- pierdeti in greutate
Cum sa tratati si sa preveniti constipatia?
Mergi la cuprinsSchimbarea dietei si cresterea nivelului de activitate fizica sunt cele mai usoare si mai rapide metode de tratare si prevenire a constipatiei. Incercati si urmatoarele tehnici:
- In fiecare zi, beti 1,5 pana la 2 litri de lichide fara acid, fara cofeina
- Limitati consumul de alcool, deoarece acestacauzeaza deshidratare.
- Adaugati alimente bogate in fibre in dieta dvs., cum ar fi fructele si legumele, cerealele integrale, fasolea, prunele. Reduceti consumul de alimente precum carnea, laptele, branza si alimentele procesate.
- Incercati mersul pe jos, inotul sau ciclismul
- Adaugati suplimente de fibre in dieta dumneavoastra daca este necesar.
Utilizati laxative cu precautie. Medicul dvs. va poate prescrie laxative sau clisme pentru o perioada scurta de timp pentru a va ajuta sa va inmuiati scaunele. Nu folositi niciodata laxative timp de mai mult de doua saptamani fara a discuta cu medicul dumneavoastra.
Daca totusi aveti probleme cu constipatia, medicul dumneavoastra va poate prescrie medicamente pentru a va ajuta. Aceste medicamente functioneaza prin cresterea secretiilor din intestine, facand scaunul sa treaca mai usor.De asemenea, medicul dumneavoastra va poate sfatui sa intrerupeti administrarea anumitor medicamente care pot provoca constipatie.
Cele mai multe cazuri de constipatie sunt usoare si usor de tratat cu modificari in dieta si exercitii fizice. Daca aveti constipatie cronica sau constipatie impreuna cu alte modificari ale intestinului, este important sa discutati cu medicul dumneavoastra.
Schema de terapie cu produse naturiste
Produs Naturist | Dimineata-Pranz-Seara | Indicatii |
---|---|---|
Rhodiolin pentru depresie | 1-1-1 | Stresul este unul dintre principalii factori de risc pentru constipatie. Rhodiolin cu rhodiola rosea este cel mai indicat remediu pentru stres. |
Pret total produse recomandate 161 RON | ||
Explicatii Schema de terapie 1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii |