Daca ai probleme de infertilitate, este bine sa stii ca exista tratamente naturiste pentru infertilitate pe care le poti incerca inainte sa apelezi la interventii invazive.

Infertilitatea

1 recenzie
Infertilitatea

Cuprins

1. Infertilitatea la femei
2. Alte cauze ale infertilitatii la femei includ:
3. Factori de risc
4. Care sunt optiunile de tratament pentru infertilitate?
5. Care este perspectiva pe termen lung?

Infertilitatea apare atunci cand nu reusiti sa ramaneti gravida dupa un an de incercare . Infertilitatea poate sa apara atat la femei, cat si la barbati.
 

Infertilitatea la femei

Mergi la cuprins

Infertilitatea feminina este cel mai adesea rezultatul unor probleme cu ovulatia. Menstrele neregulate sau absente pot indica o problema cu ovulatia. Aceste probleme pot aparea din cauza unor tulburari hormonale, cum ar fi sindromul ovarului polichistic (PCOS) sau insuficienta ovariana primara (POI). POI apare atunci cand ovarele femeii nu mai functioneaza inainte de varsta de 40 de ani.
 

Alte cauze ale infertilitatii la femei includ:

Mergi la cuprins

Endometrioza - consta in cresterea anormala a celulelor endometriale in afara uterului, ale carei simptome constau in principal in dureri pelvine inainte de menstruatie, dar si in timpul actului sexual, la urinare sau in timpul tranzitului intestinal.


Varsta inaintata - femeile sunt din ce in ce mai preocupate de cariera si ignora ceasul biologic, astfel incat se trezesc prea tarziu ca isi doresc un copil, cand sansele de conceptie sunt scazute iar riscul de malformatii destul de ridicat. Daca in cazul unei femei pana in 30 de ani, riscul de a da nastere unui copil cu malformatii este de 20%, peste 36 de ani proportia se schimba, existand peste 80% sanse ca nou-nascutul sa sufere de anomalii congenitale iar sarcina sa fie una problematica.

Trompe infundate - cauzate de o infectie nedepistata si netratata (cum este de exemplu Clamydia, anexita etc.).Infectiile urinare  sunt frecvente la fetite incepand cu varsta de 10 ani. Repetate, netratate sau diagnosticate tarziu, acestea deprima imunitatea organismului care este apoi predispus la mai multe infectii sau suprainfectii, care determina aparitia de aderente la organele aparatului reproducator din imediata apropiere – uter, trompe uterine. Aceste aderente limiteaza functionarea normala a organelor, care nu isi mai pot indeplini corect rolul in cadrul procesului de reproducere.
Uter pozitionat anormal, prea mic sau inconjurat de aderente, cauzate de infectii genitale.
 

  • Infertilitatea la barbati .Problemele ce cauzeaza infertilitatea la barbati pot fi cauzate de mai multe probleme medicale si tratamente. Unele dintre acestea sunt:
  • Varicocelul. Un varicocel reprezinta umflarea venelor care dreneaza testiculul, acest lucru ducand la o productie mai slaba de spermatozoizi si o motilitate mai slaba a acestora.
  • Infectiile. Unele infectii pot interfera cu productia si sanatatea spermatozoizilor sau pot cauza o cicatrizare, lucru ce duce la blocarea canalului in care sunt transportati spermatozoizii.
  • Probleme de ejaculare. Ejacularea retrograda apare atunci cand sperma intra in vezica in timpul orgasmului, in loc sa iasa prin varful penisului. Multe conditii medicale pot cauza ejacularea retrograda, incluzand diabetul, leziuni la nivelul coloanei vertebrale, medicamentatia sau interventiile chirurgicale la nivelul vezicii urinare, a prostatei sau a uretrei.
  • Anticorpi care ataca spermatozoizii. Anticorpii care ataca spermatozoizii sunt celule ale sistemului imunitar, care identifica in mod gresit spermatozoizii ca fiind invadatorii ce pot dauna corpului si actioneaza in eliminarea lor.
  • Tumorile. Cancerul si tumorile non-maligne pot afecta organele reproductive ale barbatilor in mod direct sau pot afecta glandele acestora, in special acelea care elibereaza hormoni specifici reproductiei, cum ar fi glanda pituitara.
  • Dezechilibru hormonal. Infertilitatea poate rezulta de la o tulburare sau o anormalitate care afecteaza alte sisteme hormonale, cum ar fi hipotalamusul, hipofiza, glanda tiroida sau glandele suprarenale.
  • Varsta:Femeile cu varsta peste 30 de ani si barbatii cu varsta peste 40 de ani prezinta un risc crescut de infertilitate.
rhodiolin pentru depresie

Factori de risc

Mergi la cuprins

Factori de stil de viata precum fumatul,consumul de alcool,consumul de droguri, stresul sau supraponderabilitatea. La barbati, expunerea la toxine de mediu, cum ar fi pesticidele si expunerea la temperaturi ridicate, cum ar fi baile fierbinti, s-a dovedit, de asemenea, ca afecteaza numarul de spermatozoizi.


La femei, trebuie verificat intai daca exista probleme de ovulatie. Daca ovulatia este normala, medicul dumneavoastra poate verifica daca exista alte probleme cu ovarele, trompele uterine sau uterul.
 

Care sunt optiunile de tratament pentru infertilitate?

Mergi la cuprins

Medicamentele pentru fertilitate ajuta la reglarea sau declansarea ovulatiei, dar pot creste si sansa unei femei de a avea gemeni sau alte nasteri multiple.

Chirurgie laparoscopica: Operatia chirurgicala laparoscopica sau minim invaziva poate ajuta la rezolvarea unor probleme precum trompe infundate.

Inseminare artificiala:Tratamentele de fertilitate sunt adesea combinate cu inseminarea artificiala, cunoscuta si ca inseminarea intrauterina. Aceasta presupune plasarea spermei special pregatite in uterul unei femei. Sperma poate proveni de la un partener de sex masculin sau de la un donator de sperma anonim.
Fertilizarea in vitro (FIV):Fertilizarea in vitro (FIV) este un proces in care medicul dumneavoastra recupereaza oua si sperma de la o femeie si un barbat, apoi le combina intr-un laborator, formand embrioni. Medicul pune apoi embrionii in uterul femeii. Medicii recomanda de obicei FIV atunci cand toate celelalte tratamente au esuat.
 

Care este perspectiva pe termen lung?

Mergi la cuprins

Daca aveti probleme in a ramane gravida, amintiti-va ca nu sunteti singur. Infertilitatea este o problema cu care se confrunta multi barbati si femei. Pentru a va ajuta sa faceti fata, asigurati-va ca gasiti asistenta, luati in considerare optiunile dvs. si gestionati stresul in timpul diagnosticarii si tratamentului. Daca doriti sa aveti un copil, exista un numar tot mai mare de optiuni de tratament pentru a face acest lucru posibil.
 


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii
Polinesian Noni Liquid1-1-1 lingurte barbati si femeiAre rol imunostimulator
Rhodiolin pentru depresie1-0-1 barbati si femeiStresul este un dusman al fertilitatii iar Rhodiolin ataca cu success stresul si depresia
Vital Man0-1-1 pentru barbatiAre toate ingredientele necesare sanatatii aparatului genital
Vital Woman0-1-1 pentru femeiAre toate ingredientele necesare sanatatii aparatului genital

Pret total produse recomandate 648 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Paula
21/02/2018

Aveti dreptate cu stresul . Stresul este cel mai mare inamic al fertilitatii in acest secol . Tratamentul propus este unul preventiv sau se poate aplica si daca boala este instalata ?


lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *