Alergiile - Cauze, simptome si tratament

Alergia este raspunsul sistemului imunitar la o substanta straina care nu este de obicei daunatoare corpului. Aceste substante straine sunt numite alergeni. Acestea pot include anumite alimente, polen sau la parul animalelor de companie.
Sistemul imunitar are rolul de a ne mentine sanatosi prin combaterea infectiilor si a altor agenti patogeni nocivi. Aceasta face acest lucru atacand orice crede ca ar putea pune corpul in pericol. In functie de alergen, acest raspuns poate implica inflamatie, stranut sau o serie de alte simptome.
Sistemul imunitar se adapteaza in mod normal la mediul inconjurator. De exemplu, atunci cand corpul tau intalneste ceva nou, ar trebui sa-si dea seama ca este inofensiv. La persoanele cu alergii la par de animale, sistemul imunitar il percepe ca un invadator exterior care ameninta corpul si il ataca.
Alergiile au o componenta genetica, ceea ce inseamna ca pot fi transmise de la parinte la copil. Alergiile specifice nu sunt transmise. De exemplu, daca mama dvs. este alergica la crustacee, aceasta nu inseamna neaparat ca veti fi si voi.
Potrivit Colegiului American de alergie, astm si imunologie, tipurile comune de alergeni includ:
- produse de origine animala: ghimbir de companie, acarieni de praf, gandaci
- medicamente: penicilina
- alimente: grau, nuci, lapte, crustacee, oua
- intepaturi insecte : albine, viespi, tantari
- mucegai: sporii de mucegai
- plante: polen, plate si copaci, precum si rasina din plante,
- altele: latex, metale
Alergiile sezoniere, cunoscute si ca febra fanului, sunt unele dintre cele mai frecvente alergii. Acestea sunt cauzate de polenul eliberat de plante. Ele provoaca:mancarimi la ochi,ochii umezi. nas infundat, tuse.
Simptomele alergiei pot crea multe complicatii. Medicul va poate ajuta sa determinati cauza simptomelor dumneavoastra, precum si sa faceti diferenta dintre o sensibilitate si o alergie.
Alergiile alimentare
Alimentele alergice pot declansa umflaturi, urticarie, greata, oboseala si multe altele. Ar putea dura ceva timp ca o persoana sa-si dea seama ca are o alergie alimentara. Daca aveti o reactie grava dupa o masa si nu sunteti sigur de ce, consultati imediat un medic. Acesta poate gasi cauza exacta a reactiei dvs. sau va poate indruma catre un specialist.
Alergiile sezoniere
Printre simptomele alergiei sezoniere se numara congestia si ochii umflati. De cele mai multe ori, puteti gestiona aceste simptome la domiciliu folosind tratamente fara prescriptie medicala. Consultati-va medicul daca simptomele devin severe.
Alergiile severe pot provoca anafilaxie. Aceasta este o amenintare care pune viata in pericol si care poate duce la dificultati de respiratie si la pierderea constientei. Daca intampinati aceste simptome dupa ce ati intrat in contact cu un posibil alergen, solicitati imediat ajutor medical.
Cum sunt diagnosticate alergiile?
Alergiile pot fi diagnosticate in mai multe moduri. In primul rand, medicul va va intreba despre simptomele dvs. si va efectua un examen fizic. De asemenea, va va intreba despre tot ce ati mancat recent si orice substante cu care ati intrat in contact.
Alimentele alergice sunt de obicei diagnosticate printr-un proces de eliminare. Medicul dumneavoastra va poate recomanda o dieta de eliminare. Aceasta inseamna ca eliminati anumite alimente din dieta dvs. si apoi evaluati simptomele. Apoi, adaugati incet alimentele in dieta si remarcati daca simptomele initiale revin sau nu.
Test de piele
De asemenea, medicul va poate recomanda si un alergolog pentru testare si tratament. Un test de piele este cea mai usoara cale de a depista alergiile. In timpul acestui test, pielea este intepata sau zgariata cu ace mici care contin potentiali alergeni. Daca sunteti alergic la o anumita substanta, pielea dumneavoastra va deveni rosie si inflamata.
Medicul dvs. sau alergologul poate, de asemenea, sa recomande si un test de sange, daca este cazul.
Tratament
Tratamentul alergiei include adesea medicamente precum antihistaminice pentru controlul simptomelor. Medicamentul poate fi eliberat pe baza de prescriptie medicala, in functie de severitatea alergiilor.
Multi oameni opteaza pentru imunoterapie, insa exista si tratamente si suplimente naturale comercializate pentru a trata alergiile.
Testarea corecta a alergiilor va poate ajuta sa identificati cauza declansatoare, ceea ce le face mai usor de evitat.
Schema de terapie cu produse naturiste
Produs Naturist | Dimineata-Pranz-Seara | Indicatii |
---|---|---|
Beta Carotene 9000 | 1-1-0 | |
Evening Primrose Oil | 1-1-1 | |
Polinesian Noni Liquid | 1-1-1 | |
Pret total produse recomandate 414 RON | ||
Explicatii Schema de terapie 1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii |