Exista o legatura demonstrata intre calitatea somnului, tipurile de trezire si culcare si starile de depresie. In plus toate acestea au legatura cu diabetul de gradul 2.

Cum afecteaza somnul si diabetul depresia

0 recenzii

Un nou studiu a constatat ca persoanele cu diabet zaharat de tip 2, care sunt bufnite de noapte, au mai multe sanse de a raporta simptomele depresiei decat cei care se scoala devreme si se culca mai devreme.

Expertii au demonstart ca persoanele care prefera sa doarma dimineata pana tarziu si sa ramana pana noaptea tarziu au un risc mai mare de depresie decat media. Dar se pare ca legatura poate fi deosebit de riscanta daca aveti diabet de tip 2, deoarece cele doua boli interactioneaza.

Un nou studiu a analizat chestionarele despre starea de spirit, calitatea somnului si preferintele de timp de la 476 de oameni diabetici din Chicago si Thailanda. (Cercetatorii doreau sa includa doua locatii geografice diferite, deoarece preferintele de somn-trezire pot varia in functie de distanta fata de ecuator.)

In ambele grupuri de participanti, persoanele care preferau sa ramana pana tarziu si fac activitati seara - au raportat mai multe simptome de depresie decat cei care preferau sa se trezeasca devreme. Acest lucru a fost pastrat chiar si dupa ce cercetatorii au ajustat calitatea somnului, varsta, sexul si alti factori care ar putea afecta ratele de depresie.

Constatarile sunt importante, deoarece depresia este frecventa la pacientii cu diabet zaharat, spun cercetatorii. Mai mult, depresia netratata poate face dificil pentru oameni sa isi gestioneze diabetul zaharat, si poate contribui la scaderea glicemiei si duce la complicatiile diabetului zaharat.

Studiul nu a fost capabil sa dovedeasca o relatie cauza-efect in ambele directii, iar asocierea dintre depresie si grupul care prefera sa se trezeasca dimineata tarziu a fost "doar modesta". Dar constatarile sustin o legatura intre reglementarea circadiana si functionarea psihologica la persoanele cu diabet zaharat.

Pentru diabeticii care sunt bufnite naturale  este inca neclar daca fortarea unei schimbari a tiparelor de somn este o idee buna. Toata lumea are propriile sincronizari si ramane de vazut daca se vor culca mai devreme si se vor trezi mai devreme va ajuta in tratamentul depresei.

Pentru moment, este un real ajutor pentru persoanele cu diabet zaharat de a fi pur si simplu constienti de aceasta asociere, si sa stie ca un tipar de a lenevi dimineata si a se culca mai tarziu este un alt factor de risc pentru depresie.

Studiul a constatat, de asemenea, ca o calitate slaba a somnului a fost, de asemenea, asociata cu mai multe simptome de depresie. Obtinerea unui somn adecvat, regulat si consecventa in ceea ce priveste timpul de somn este o idee buna.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii
Rhodiolin pentru depresieContine rhodiola rosea indicata in stari de depresie

Pret total produse recomandate 161 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *