Tratamente pentru parazitii intestinali

Cuprins
1. Simptome2. Cauze
3. Factori de risc
4. Diagnostic
5. Tratament pentru parazitii intestinali
6. Complicatiile
7. Profilaxie
8. Alimentatie si suplimente nutritionale:
Parazitii intestinali sunt specii vii care traiesc in interiorul unui organism viu (gazda), hranindu-se cu substantele nutritive ale acestuia. Acesti paraziti ajung in interiorul corpului pe calea aerului, apei sau prin mancare. Pentru a se multiplica, parazitii intestinali se hranesc atat cu substantele nutritive din alimentele consumate, cat si cu mucoasa zonei unde se stabilesc. Cu toate ca se pot stabili oriunde in corpul uman, intestinul constituie mediul ideal pentru dezvoltarea si multiplicarea parazitilor.
Tipurile comune de paraziti intestinali includ:
- helmintii- organisme pluricelulare, precum: teniile, oxiurii, limbricii. Helmintii au o lungime de la cativa milimetrii la cativa metrii si se hranesc cu continutul intestinului sau cu sangele din peretii intestinali.
- protozoarele- organisme unicelulare, precum: giardia lamblia, cryptosporidium, blastocystis hominis si microsporidia. Acestea se multiplica in interiorul organismului si, adesea, apar in randul pacientilor cu HIV / SIDA. Cititi mai departe pentru a afla mai multe despre viermii intestinali.
Simptome
Mergi la cuprins
Simptomele comune ale parazitilor intestinali sunt:
- durere abdominala
- diaree, greata sau varsaturi
- balonare
- oboseala
- pierderea in greutate inexplicabila
- dureri abdominale sau sensibilitate
O persoana cu paraziti intestinali poate de asemenea sa experimenteze dizenteria. Dizenteria este o inflamatie acuta a intestinului, in special a colonului, caracterizata de o diaree severa cu posibilitatea aparitiei sangelui in fecale. Mai sunt specifice febra si durerile abdominale. Daca se lasa netratata, poate fi fatala. Unii oameni pot avea paraziti intestinali de ani de zile fara sa sufere simptome.
Cauze
Mergi la cuprins
O modalitate de a deveni infectate cu paraziti intestinali este consumul de carne contaminata. Alte cauze posibile care conduc la infectia cu viermele intestinale includ:
- consumul de apa contaminata
- conditii mizere de viata
- igiena deficitara
Odata ce ati consumat substanta contaminata, parazitul se deplaseaza in intestin. Apoi se reproduce si creste in intestin. Dupa ce se reproduc si devin mai mari in cantitate si marime, pot aparea simptome.
Factori de risc
Mergi la cuprins
Copiii sunt deosebit de susceptibili la paraziti intestinali. Acest lucru se datoreaza faptului ca acestia se pot juca in medii cu soluri contaminate, cum ar fi nisipurile si locurile de joaca. Adultii mai in varsta sunt, de asemenea, expusi unui risc crescut din cauza sistemului imunitar slabit.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), aproximativ 10% dintre persoanele din tarile in curs de dezvoltare sunt infectate cu viermi intestinali. Oamenii din tarile in curs de dezvoltare sunt expusi riscului cel mai ridicat din cauza consumului de apa din surse contaminate si din cauza gradului scazut de igienizare.
Diagnostic
Mergi la cuprins
and produsele alimentare nu sunt digerate corespunzator, acestea se afla intr-o stare semi-digestiva in intestine. Atunci, bacteriile "bune" se aduna in intestin pentru a ajuta la continuarea procesului de digestie. Un efect secundar comun acestui proces de fermentare este formarea gazelor intestinale. Tulburarile gastrointestinale viitoare pot conduce la iritarea intestinului, din cauza intolerantei alimentare sau a altor iritanti, determinand aparitia sindromului de colon iritabil, constipatie sau diaree.
Diagnosticul poate fi suspectat in urma multiplelor situatii de balonare si diaree prelungita si este confirmat cu ajutorul urmatoarelor teste medicale:
- Examinarea materiilor fecale . De regula, acest test este fals negativ din aceasta cauza trebuie realizat in 3 zile diferite. Este util pentru identificarea helmintilor si protozoarelor. Se preia mostra din materia fecala inainte de a se administra medicamente antidiareice sau antibiotice, si inainte de a fi efectuat examenul cu bariu (raze x).
- Hemocultura- Pentru a se identifica prezenta sangelui in materiile fecale.
- Teste de sange - Pentru a se stabili nivelul de hemoglobina, anticorpi IgE si feritina din organism.
- Tomografie computerizata sau biopsie - Pentru descoperirea chisturilor de la nivelul ficatului, plamanilor sau creierului.
- Testul Scotch pentru identificarea oxiurilor - Consta in aplicarea unei bucati de hartie adeziva transparenta (Scotch) pe o leziune a pielii sau pe mucoase (marginea anala in caz de suspiciune de oxiuroza). Scotch-ul este apoi fixat pe o lama de sticla si examinat la microscop in laborator.
- Examenul cu bariu - Raze x cu bariu pentru diagnosticarea afectiunilor grave cauzate de parazitii intestinali. Sulfatul de bariu este o sare metalica opaca pentru razele X. De regula, acest test nu este necesar.
Tratament pentru parazitii intestinali
Mergi la cuprins
Unele tipuri de viermi intestinali pot disparea pe cont propriu daca aveti un sistem imunitar puternic, o dieta sanatoasa si un stil de viata sanatos. Cu toate acestea, in functie de tipul de infectie, este posibil sa fie nevoie de tratament cu un medicament antiparazitar. Simptomele grave nu trebuie ignorate. Consultati-va medicul daca:
- aveti sange sau puroi in scaun
- aveti varsaturi zilnice sau frecvent
- aveti o temperatura ridicata a corpului
- sunteti extrem de obositi si deshidratati
Planul de tratament va fi determinat pe baza tipului de vierme intestinal pe care il aveti si a simptomelor. Infectiile sunt, de obicei, tratate cu medicamente pe cale orala. Acestea fac ca viermii sa se detaseze de intestin, sa se dizolve si apoi sa iasa din corp prin scaun.
Simptomele incep de obicei sa se imbunatateasca dupa cateva saptamani de tratament. Medicul dumneavoastra va lua cel mai probabil si va analiza o alta proba de scaun dupa ce tratamentul este complet pentru a vedea daca viermi au disparut.
Complicatiile
Mergi la cuprins
Parazitii intestinali cresc riscul de anemie si blocaje intestinale. Complicatiile apar mai frecvent la adultii in varsta si la persoanele care au sistemul imunitar slabit , cum ar fi persoanele cu infectie cu HIV sau SIDA. Daca sunteti gravida si ati descoperit ca aveti o infectie cu paraziti intestinale, medicul dumneavoastra va determina ce terapie antiparazitara este sigura in timpul sarcinii si va va monitoriza indeaproape in timpul tratamentului in timpul sarcinii.
Profilaxie
Mergi la cuprins
Pentru a preveni viermii intestinali, spalati-va in mod regulat mainile cu sapun si apa calda inainte si dupa folosirea toaletei si inainte de a manca.
De asemenea, trebuie sa practicati siguranta alimentara:
- evitati pestele crus sau orice alt fel de carne cruda
- gatiti cu grija carnea la temperaturi de cel putin 145 ° F (62,8 ° C.
- lasati carnea sa se raceasca timp de trei minute inainte de consum
- spalati intotdeauna cand gatiti toate fructele si legumele crude
Alimentatie si suplimente nutritionale:
Mergi la cuprins
- Evitati carbohidratii simpli, cum sunt cei existenti in alimentele rafinate, fructe, sucuri, produse lactate, zaharuri, cu exceptia mierii.
- Consumati usturoi crud, seminte de dovleac, rodii, sfecla si morcovi. Potrivit studiilor, un amestec preparat din miere si seminte de papaya ajuta la eliminarea parazitilor intestinali la 23 dintre cei 30 participati la studiu.
- Adoptati o dieta bogata in fibre deoarece acestea ajuta la eliminarea parazitilor intestinali.
- Probioticele (Lactobacillus acidophilus, Lactobacilus Plantarum, Saccharomyces boulardii, si Bifidobacteria) ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv.
- Enzimele digestive contribuie la readucerea tractului intestinal la starea normala. Papaina este o enzima gasita in papaya care ucide parazitii intestinali atunci cand este administrata cu 30 minute inainte sau dupa masa.
- Vitamina C (250 - 500 mg, de 2 ori pe zi) ajuta la stimularea sistemului imunitar.
- Zinc (20 - 30 mg, zilnic) contribuie la imbunatatirea sistemului imunitar.
- Reduceti consumul de cafeina si alcool.
Daca vizitati tarile in curs de dezvoltare, gatiti fructele si legumele cu apa fiarta si evitati contactul cu solul care poate fi contaminat cu fecale umane.
Schema de terapie cu produse naturiste
Produs Naturist | Dimineata-Pranz-Seara | Indicatii |
---|---|---|
Oregano Oil | 4-4-4 picaturi in apa | Este un antibacterian, antifungic cu rol de deparazitare |
ParaProteX | 1-1-1 | Este un deparazitar natural cu ingrediente active care inlatura parazitii intestinali |
Pret total produse recomandate 294 RON | ||
Explicatii Schema de terapie 1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii |