Este zaharul de nuca de cocos o alternativa sanatoasa?

Zaharul de nuca de cocos - o alternativa sanatoasa

0 recenzii

Cuprins

1. Ce este zaharul de nuca de cocos si cum se face?
2. Este mai nutritiv decat zaharul de masa?
3. Benefic pentru diabetici

Efectele daunatoare ale zaharului adaugat devin din ce in ce mai evidente. Ca urmare, oamenii se indreapta catre alternative naturale. Un indulcitor care a devenit foarte popular in ultimii ani este zaharul de nuca de cocos. Acest zahar este derivat din palmierul de nuca de cocos si este prezentat ca fiind mai nutritiv si mai scazut pe indicele glicemic decat zaharul normal.

Ce este zaharul de nuca de cocos si cum se face?

Mergi la cuprins
Zahar de nuca de cocos este un zahar complet natural, care se face prin racirea lichidului de la clusterele de flori foarte mici, de palmieri de nuca de cocos. Acesta are un gust de caramel si, prin urmare, reprezinta o alternativa delicioasa la zaharul obisnuit.

Cunoscut sub numele de “Arborele Vietii”, cocotierul produce cu 50-75% mai mult zahar decat trestia de zahar si pierde in procesul de productie doar o cincime din nutrienti. Astfel, zaharul din nuca de cocos este unul dintre cei mai nutritivi indulcitori din lume.

Zaharul din nuca de cocos are in mod natural un indice glicemic redus (35), ceea ce aduce numeroase beneficii in mentinerea unei greutati corporale normale si in imbunatatirea nivelului de zahar din sange. Este astfel un produs ideal pentru persoanele care sufera de diabet. Prin comparatie, zaharul din trestie de zahar are un indice glicemic de 68, iar mierea de 55. Alimentele cu un indice glicemic redus permit eliberarea lenta a energiei, stimuland organismul sa functioneze la cote normale pe durata intregii zile.
Datorita continutului mare de minerale si vitamine, zaharul din nuca de cocos are o serie de beneficii pentru organismul uman, insa ca orice aliment concentrat trebuie consumat cu moderatie.
Produsul final este maro si granulat. Culoarea sa este similara cu cea a zaharului brut, dar marimea particulei este de obicei mai mica sau mai variabila.

Este mai nutritiv decat zaharul de masa?

Mergi la cuprins
Zaharul de cocos este un substitut mult mai sanatos pentru indulcitorii artificiali care sunt toxici pentru sanatate. De asemenea, este si o alternativa la indulcitorii naturali: zahar alb rafinat, zahar brun, zahar muscavado sau melasa.

Zaharul din nuca de cocos nu este un produs artificial, obtinut in laboratoare; nu este un indulcitor artificial si nu este un produs adiacent al productiei zaharului de trestie. Este un produs natural, obtinut din nuca de cocos, folosit de mai bine de 5000 de ani.

Zaharul de cocos este un produs natural, obtinut 100% din seva apoasa a mugurilor proaspeti de cocotier, crescuti in mod organic. Acest tip de zahar nu contine pesticide, chimicale, aditivi, conservati, arome si coloranti artificiali, agenti de fermentare sau alte substante sintetice. Zaharul din muguri de nuca de cocos nu este rafinat sau procesat!

Cele mai notabile substante nutritive sunt : fier, zinc, calciu si potasiu, impreuna cu niste acizi grasi cu catena scurta, cum ar fi polifenoli si antioxidanti. Apoi contine o fibra numita inulina, care poate incetini absorbtia glucozei si asta explica de ce zaharul de nuca de cocos are un indice glicemic mai mic decat zaharul obisnuit de masa .Acest tip de zahar nu se albeste si nici nu se rafineaza ca cel din comert, astfel ca nutrientii din acesta se pastreaza aproape in totalitate. Zaharul din nuca de cocos are un index glicemic mediu, cu 10 puncte mai mic decat cel din trestie sau sfecla. Totodata acesta contine minerale ce nu se regasesc in alte tipuri de zaharuri.

Zaharul de cocos cauzeaza o crestere usor mai mica a zaharului din sange decat masa obisnuita de zahar. Cu toate acestea, beneficiile pentru sanatate respective sunt probabil modeste.
Desi cei doi termeni sunt adesea utilizati unul in locul celuilalt, chiar si in Asia de Sud-Est, zaharul din nuca de cocos este diferit de zaharul de palmier in toate domeniile(gust, textura, metode de producere si sursa). Spre deosebire de zaharul din nuca de cocos, care este intotdeauna facut din cocotieri, zaharul de palmier poate fi facut din palmierul de zahar, din curmal, sago sau alte feluri de palmieri. De aceea, atunci cand cumparati produse cu zahar din nuca de cocos, asigurati-va intotdeauna ca este clar etichetat „nuca de cocos”.

acidophilus cu psyllium pentru sanatatea digestiva

Benefic pentru diabetici

Mergi la cuprins.
- una dintre cele mai mari atractii ca inlocuitor de zahar este nivelul de 35, indice glicemic scazut, care este comparabil cu majoritatea fructelor si legumelor. In consecinta, zaharul acesta are prea putin impact asupra nivelului de zahar din sange, facandu-l benefic pentru diabetici, prediabetici si pentru oricine altcineva care doreste sa evite cresterile bruste ale nivelului de zahar sanguin. Majoritatea celorlalti inlocuitori de zahar, inclusiv siropul de artar si mierea, au un indice glicemic inalt de 69 sau mai mult, in timp ce zaharul alb poate adesea ajunge la 90.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *