Dieta fara gluten la copii

Dieta fara gluten la copii

0 recenzii

Cuprins

1. Ce este dieta fara gluten?
2. De ce fara gluten?

Produsele fara gluten sunt tot mai cautate nu numai de catre persoanele care sufera de boala celiaca dar si de catre cei care doresc sa aiba un trai sanatos. In cazul multora dintre noi, glutenul poate impiedica absorbtia eficienta a substantelor nutritive si perturba buna functionare a sistemului digestiv.

La nivel mondial, diagnosticul de boala celiaca este in crestere. Industria alimentara fara gluten infloreste si mai rapid, in crestere cu 135% in perioada 2013-2015. Multi oameni aleg acum produse fara gluten, in timp ce altii o numesc o nebunie.

Boala celiaca (CD) este o boala autoimuna. O persoana care are boala celiaca nu poate manca gluten, o proteina gasita in grau, secara si orz. Acest lucru poate avea consecinte grave, deoarece poate declansa un raspuns imun care poate deteriora intestinul subtire sau alte parti ale sistemului digestiv. Iritabilitatea si depresia sunt simptome comune. Boala celiaca este o boala genetica, iar singurul tratament este evitarea glutenului.

Ce este dieta fara gluten?

Mergi la cuprins
Oamenii care trebuie sa evite glutenul nu pot manca nimic care contine grau, orz sau faina de secara, iar unii nu pot manca ovaz.
Ei trebuie sa evite paine, paste, prajituri, biscuiti si sa nu consume niciun fel de sosuri sau grasimi ingrosate cu faina, printre altele. Alternativ, pot alege versiuni fara gluten.
Alimentele sigure includ carne, peste, fructe, legume, orez, cartofi, linte si seminte si nuci naturale. Paste special preparate, prajituri  si mancaruri gata sunt acum disponibile pe scara larga.

De ce fara gluten?

Mergi la cuprins
In 2015, s-a realizat un studiu pe 1500 de americani referitor la alegerea de a manca fara gluten. Rezultatele au aratat ca 35 %  nu au avut nici un motiv pentru a face acest lucru, 26% au spus ca a fost o optiune mai sanatoasa, iar 19% au  vrut sa imbunatateasca sanatatea lor digestiva . 10 % au avut pe cineva din familie cu sensibilitate la gluten, iar 8% au avut o sensibilitate la gluten.

Potrivit dr. Reilly, "Din motive de ingrijorare pentru sanatatea copiilor, parintii isi plaseaza uneori copiii pe o dieta fara gluten, in convingerea ca amelioreaza simptomele, pot preveni boala celiaca  sau ca este o alternativa sanatoasa fara testarea prealabila sau fara a se consulta cu un nutritionist. "

Conceptii gresite despre dieta fara gluten
Dr. Reilly ridica o serie de probleme si conceptii gresite despre evitarea glutenului. Una este ca ofera o alegere sanatoasa a stilului de viata fara dezavantaje.
De fapt, spune dr. Reilly, nu exista nici un beneficiu dovedit de evitare a glutenului, cu exceptia cazului in care o persoana are boala celiaca sau o alergie. Ea adauga ca evitarea glutenului ar putea insemna un aport mai mare de grasimi si calorii, deoarece produsele ce nu contin gluten, contin adesea mai multa grasime si zahar decat produsele normale, contribuind eventual la obezitate si prediabet. Evitarea glutenului poate duce, de asemenea, la deficiente nutritionale, in special a vitaminelor B si a fierului.

O alta convingere este ca glutenul este toxic, dar dr. Reilly observa ca nici o dovada care sa sustina aceasta teorie.  Unele persoane au o ruda apropiata cu boala celiaca  si evita glutenul prin teama de a o dezvolta ei insisi. Dr. Reilly subliniaza faptul ca rudele sanatoase ale persoanelor cu boala celiaca nu au nevoie sa evite glutenul .
 
Daca doriti sa incepeti o dieta fara gluten este recomandat sa consultati medicul nutritionist care va poate raspunde la intrebari si va poate sfatui cum sa evitati glutenul, avand o alimentatie sanatoasa si echilibrata.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *