Mancarea fast-food si infertilitatea

Mancarea fast-food si infertilitatea

0 recenzii

Femeile care mananca fast food s-ar putea sa se expuna unui risc dublu de infertilitate, conform unui studiu australian recent. Cand cercetatorii au analizat dietele de la  aproximativ 5600 de femei din Australia, Marea Britanie, Irlanda si Noua Zeelanda, au descoperit ca alimentele fast-food au prelungit timpul necesar pentru conceperea unui copil.

Studiul a fost realizat de o echipa de la Universitatea din Adelaide, Robinson Research Institute din Australia. Datele au fost colectate intre 2004 si 2011. Din toate cuplurile, 8% au fost infertile.
Oamenii de stiinta au constatat ca femeile care nu consumau fructe aproape deloc prezentau un risc de infertilitate cu 8-12% mai mare. La randul sau, consumul de preparate fast-food (de 4 sau mai multe ori pe saptamana) a sporit riscul de infertilitate cu 8-16%. Atunci cand consumul scazut de fructe este cumulat cu un consum sporit de preparate fast-food, efectele nu pot fi decat nefericite, pentru fertilitate. Femeile cu varsta sub 35 de ani sunt sfatuite sa vada un medic daca nu au reusit sa ramana insarcinate dupa un an.

Ce mananci - chiar inainte de copil - conteaza
Dr. Serena Chen, specialist in fertilitate cu Centrul Medical Saint Barnabas din New Jersey, a declarat ca studiul completeaza cercetarile recente publicate in The Lancet care au subliniat importanta sanatatii preconcepute - ceva care este un "mod complet nou de gandire pentru medicina occidentala moderna". Barbatii si femeile trebuie sa se concentreze asupra mancarii mai bune in general - in special inainte de conceptie.

"Acest tip de ingrijire [sanatatea preconceptiei] este descurajata si, adesea, nu este acoperita de sistemul nostru actual de asistenta medicala", a spus ea.
Sharon Palmer, RDN, un dietetician din California, a fost de acord cu Chen.
"Cercetarile anterioare au sugerat ca pentru a optimiza fertilitatea, femeile  ar trebui sa aiba o dieta echilibrata din punct de vedere nutritional, cu alimente rafinate limitate, o multime de fructe si legume, grasimi sanatoase si surse sanatoase de proteine. Acest lucru este destul de opus al dietei occidentale, care este bogat in alimente fast-food, alimente prelucrate, alegeri nesanatoase de proteine ​​si carbohidrati.
Palmer a afirmat ca studiul din Australia este unul recent, care, speram, va incepe sa-i faca pe medici si cupluri sa se gandeasca la o noua abordare a alimentatiei sanatoase pentru o fertilitate optima.
Sa nu crezi ca dieta pentru fertilitate este conceputa din alimente neobisnuite sau ciudate ori ca trebuie sa iti schimbi preferintele culinare la 180 de grade.

Specialistii sustin ca o femeie care, in general, mananca sanatos si echilibrat, nu ar trebui sa isi faca griji legate de faptul ca alimentatia ar putea fi o cauza a infertilitatii. Totusi, daca vrei sa iti stimulezi si mai mult organismul sa devina fertil, iata ce alimente trebuie sa consumi mai des!
Vitamine si minerale necesare pentru fertilitate

Dieta trebuie sa se concentreze mai mult pe alimente afrodisiace, care stimuleaza libidoul, dar si pe cele care contin nutrienti esentiali pentru fertilitate. Exista vitamine si minerale care joaca un rol foarte important in stimularea activitatii hormonale si pregatirea organismului pentru a deveni gazda unui bebe.
Vitaminele si mineralele esentiale pentru cresterea sanselor de a ramane insarcinata se regasesc cel mai adesea in recomandarile alimentare pe care le fac specialistii in dieta pentru fertilitate.

  • Zinc

carne (porc, pasare, vita, miel);peste (sardine);cereale integrale;lactate;nuci, seminte de dovleac.
Vitamina D
Alimente fortifiate cu vitamina D (unt, lactate, suc de portocale etc.);peste;oua.

 

  • Vitamina C

citrice;
fructe de padure;
pepene;
legume verzi (broccoli, salata verde, spanac etc.);
rosie;
patrunjel;
rodie.

 

  • Fier

Ficat de vita;alune; caise uscate; spanac; ovaz; linte; oua; nuci.

  • Vitamina E

morcovi; dovleac; broccoli; caise; uleiuri vegetale; seminte de floarea-soarelui; avocado.

  • Acizi grasi omega 3

peste;
fructe de mare;
fructe oleaginoase.

 

  • Vitamina B9 (acid folic)

suc de portocale; linte; sparanghel; spanac; avocado.
Medicii sfatuiesc femeile care doresc sa devina mame sa incerce sa se alimenteze cat mai sanatos, sa renunte la junk food, atat pentru a creste posibilitatea de a ramane insarcinate, dar si pentru ca viitorul copil sa aiba parte de o crestere intrauterina armonioasa. Nu este ceva dificil, iar cum majoritatea femeilor isi doresc sa fie mame, nu credem ca este un sacrificiu atat de mare pentru un rezultat atat de dorit, sa va bucurati de zambetul propriului copil.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *