O lista cu afectiunile care pot fi tratate prin vaccin

10 boli care pot fi prevenite cu vaccin

0 recenzii
  • Pojar

Denumirea „pojar”, cu care e cunoscuta la noi, este descriptiva pentru principalele simptome: febra foarte inalta, de pana la 40,5 grade Celsius si eruptie.
Cum se raspandeste: Rujeola se raspandeste pe aceleasi cai clasice si anume prin intermediul picaturilor de saliva si a secretiilor nazale pe care persoana infectata le imprastie in jur in timpul tusei, stranutului, rasului sau vorbirii. Transmiterea indirecta, adica prin contactul cu diferite obiecte contaminate (jucarii, mobilier etc.) este rara in cazul rujeolei, insa nu imposibila

De ce este grav?
In general, rujeola are o evolutie usoara spre medie. Cu toate acestea, este considerata boala eruptiva care se soldeaza cu cele mai multe complicatii. Vorbim de cele mai multe ori de suprainfectari la nivelul sistemului respirator (angina acuta pultacee, laringita, bronsita, bronsiolita, pneumonie, bronhopneumonie), dar si de afectarea inimii (miocardita, pericardita), de conjunctivite purulente, stomatite, otite, oto-mastoidite sau chiar encefalita (virusul ajunge inclusiv la nivelul sistemului nervos).O complicatie foarte rara (1 caz la 100.000 de infectii) este panencefalita sclerozanta, care apare la cativa ani (3-7 ani) distanta dupa infectia cu virusul rujeolic prin persistenta acestuia la nivelul sistemului nervos. Boala este foarte grava (afecteaza comportamentul, provoaca tulburari de mers, ameteli, deteriorare neurologica si fizica progresiva) si se finalizeaza de cele mai multe ori cu deces in lunile/anii ce urmeaza.

  • Tuse convulsiva (pertussis)

Ce este: o infectie pulmonara care ingreuneaza respiratia din cauza tusei severe.
Tuse convulsiva sau pertusis este o boala infectioasa cauzate de bacterii Bordetella pertussis.Tusea  convulsiva pot fi prevenite prin vaccinare pe scara larga de copii si adulti, care sunt la risc. Vaccinul la copii a redus drastic incidenta cazurilor de boala.
De ce este grava?
Tusea convulsiva poate pune viata in pericol, mai ales la copiii mai mici de 1 an. Tusea convulsiva poate duce la pneumonie, convulsii si incetinirea sau oprirea respiratiei.

  • Gripa

Ce este: o infectie virala a nasului, a plamanilor si a gatului.
Cum se transmite?
Cand cineva care sufera de gripa, stranuta sau vorbeste, picaturile se pot raspandi pana la 6 metri distanta. Oamenii iau  virusul din aer sau atingand ceva pe care persoana bolnava l-a atins.
De ce este grava?
Pana la 49.000 de americani mor din cauza gripei in fiecare an. Gripa poate agrava astmul si diabetul.

  • Poliomielita

Ce este?
 Polio sau poliomielita este o boala virala, extrem de contagioasa, ce poate provoca paralizie, dificultati respiratorii si chiar moartea bolnavului. Copiii cu varste mai mici de 5 ani sunt cei predispusi la a contracta aceasta boala, fata de orice alta categorie de varsta.

Cum se transmite?
Acest virus se transmite de la om la om prin intermediul materiilor fecale. Persoanele care locuiesc in conditii insalubre, care nu au apa potabila, se pot infecta prin consumarea apei infectate de reziduuri umane, care pot contine acest virus. Mai mult decat atat, virusul se poate raspandi si consumand apa sau mancare care a luat contact direct cu o persoana infectata de poliovirus. Conform clinicii Mayo, acest virus este atat de contagios, incat cei care locuiesc impreuna cu persoana sau persoanele bolnave de poliomielita au riscul de a dezvolta la randul lor boala.
Ppoliomielita poate provoca infectii cerebrale, paralizie si moarte. A fost una dintre cele mai temute si devastatoare boli din secolul XX. Cazurile de poliomielita au scazut drastic datorita vaccinarii, dar boala nu a disparut din lume.
Exista trei tipuri de poliomielita:
Poliomielita subclinica – Aproximativ 95% dintre cazuri se incadreaza in aceasta categorie, iar pacientii nu experimenteaza simptome, dar nu este o regula. Aceasta forma de poliomielita nu afecteaza sistemul nervos central.
Poliomielita non-paralitica – Nici acest tip nu afecteaza sistemul nervos central, deci nu produce paralizie, ci doar simptome usoare ale gripei porcine.
Poliomielita paralitica– Este tipul cel mai rar si totodata forma cea mai severa care produce paralizia pacientului. Exista trei tipuri de poliomielita paralitica: poliomielita spinala ce afecteaza maduva spinarii, poliomielita bulbara ce afecteaza trunchiul cerebral si poliomielita bulbo-spinala care afecteaza atat maduva spinarii cat si trunchiul cerebral.

  • Boala pneumococica

Ce este?
Este o infectie cauzata de bacteria numita Streptococcus pneumoniae, cunoscuta sub numele de pneumococ. Infectiile pneumococice realizeaza tablouri clinice variate: pneumonie, meningita, septicemie, otita medie acuta, sinuzita sau bronsita.

Cum se transmite?
Prin contactarea cu mucus sau saliva a unei persoane infectate.
De ce este grava: Streptococcus pneumoniae este principala bacterie responsabila de afectiuni respiratorii atat la copii cat si la adulti. Bacteria de transmite pe cale aerogena (stranut, tuse, cascat, etc), de la om la om.
Infectia pneumococica reprezinta o urgenta medicala care poate sa fie prevenita prin vaccinare. Conform avertismentelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, exista o rezistenta din ce in ce mai mare a acestei bacterii la antibiotice.

  • Tetanosul

Ce este?
Tetanosul este o boala infectioasa acuta, necontagioasa, cauzata de bacilul anaerob Clostridium tetani. Determina o afectare neurologica caracterizata de tonus muscular crescut si spasme musculare, cauzate de tetanospasmina, o toxina eliberata de Clostridium tetani. Tetanosul poate aparea la orice varsta, distingandu-se forme clinice: generalizate, localizate sau neonatale. Boala este deosebit de grava la nou-nascuti (tetanos neonatal).

Cum se transmite?
Bacteriile care provoaca tetanos se gasesc in sol, praf si gunoi de grajd. Tetanosul nu se transmite de la o persoana la alta. Boala apare ca urmare a infectarii unei plagi cutanate (chiar in cazul unei rani superficiale, atunci cand se produce o slaba oxigenare a tesutului respectiv) produsa de un obiect murdar (cuie, ace, foarfeci, aschii, pamant etc.) sau prin muscaturi de animale.  Nou-nascutul poate fi infectat la nastere, atunci cand cordonul ombilical este taiat cu un instrument nesteril.

De ce este grav?
intre 10% si  20% din cazurile de tetanos sunt fatale. Decesele sunt mai frecvente la persoanele care au varsta peste 60 de ani sau care sufera de diabet.

  • Boala meningococica

Ce este?
Infectia meningococica este o boala infectioasa acuta, din grupul infectiilor respiratorii, provocata de niste bacterii cu denumirea de meningococi (de unde provine denumirea maladiei), care se transmit de la omul bolnav la cel sanatos prin intermediul de aero-picaturi, ce afecteaza mucoasa nazofaringiana, meningele, creierul, alte organe si sisteme, exprimandu-se prin diverse forme clinice.

Cum se transmite?
Transmiterea se face prin contact direct (picaturi Flugge – prin stranut) aerogen de la purtatori sanatosi sau bolnavi cu Rinofaringita meningococica.
Calea indirecta (obiecte recent contaminate) este exceptionala. Contagiozitatea este destul de mare, insa virulenta este in general slaba. Receptivitatea la infectie este generala, insa predispozitia la imbolnavire este variabila. Vaccinarea antimeningococica este cea care protejeaza cel mai bine.

  • Hepatita B

Ce este?
O boala hepatica cauzata de virusul hepatitei B.Hepatita B este o infectie virala care ataca ficatul. Virusul hepatitei B este transmis prin contact cu sangele ori cu fluidele corporale ale unei persoane infectate.
In momentul in care o persoana este infectata pentru prima data cu virusul hepatic B primeste diagnosticul de hepatita acuta. De regula, adultii sanatosi infectati nu au simptome majore si reusesc sa scape de virus cu usurinta.


Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii

Pret total produse recomandate 0 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *