O dieta sanatoasa este cheia unei vieti mai lungi, dar stim oare care sunt alimentele care ne ajuta sa atingem acest obiectiv? 

Remedii naturale pentru o viata lunga si sanatoasa

0 recenzii
Iata unele din cele mai sanatoase si bogate nutritional alimente care trebuie consumate in mod regulat pentru a preveni aparitia prematura a semnelor de imbatranire.
Statisticile arata ca printre tarile cu cea mai mare speranta de viata se numara Monaco, Japonia si Singapore. Locuitorii acestor tari au o calitate mai buna a vietii, iar la baza acesteia se afla o alimentatie sanatoasa.
 
Auzim tot mai des in mediul online si nu numai de asa-zisele „superalimente”, adica niste mancaruri cu un continut nutritional mare. Nutritionistii evita folosirea acestui termen, deoarece poate determina consumatorii sa consume doar aceste alimente, cand, de fapt, un stil de viata echilibrat presupune consumul unei game mult mai largi de alimente. 
 
Cu toate acestea, unele alimente sunt mai bogate in nutrienti decat altele si unele chiar protejeaza impotriva aparitiei bolilor:
 
Boabe de soia (edamame)
 
Boabe proaspete de soia, cunoscute si sub denumirea de edamame, sunt extrem de cunoscute in regiunea Asiei, insa au inceput sa devina populare si in celelalte parti ale lumii. Boabele proaspete de soia, de culoare verde, pot fi incluse intr-o varietate de preparate, de la supe pana la mancaruri pe baza de orez, insa pot fi consumate si ca atare, asezonate dupa gust.
 
Soia verde este bogata in isoflavone, un tip de fitoestrogeni. Fitoestrogenii sunt substante de natura vetgetala asemanatoare estrogenilor. Isoflavonele din soia au proprietati antiinflamatorii, antioxidante, anticangerigene si antimicrobiene.
 
Astfel, soia verde ajuta la reglarea raspunsului inflamator al corpului, incetineste imbatranirea celulara, lupta impotriva microbilor si protejeaza impotriva anumitor tipuri de cancer.
 
Soia verde este bogata in doua tipuri de isoflavone: genisteina si daidzeina, prima ajutand la marirea eficientei tratamentului pentru cancerul de san.
 
Tofu
 
Soia este un produs din soia asemanator cu branza, caruia i s-au atribuit de-a lungul timpului o sumedenie de beneficii pentru sanatate. Tofu face si el parte din bucataria asiatica si poate fi gatit prin prajire, coacere sau fierbere.
 
Fiind compus din soia, este bogat in isoflavone, ale caror avantaje le-am descris mai sus, insa este si o sursa excelenta de proteine, continand toti aminoacizii esentiali de care corpul nostru are nevoie pentru a sintetiza proteinele.
 
In plus, tofu contine si minerale, fara de care corpul nostru nu ar fi capabil sa sustina integritatea oaselor si a dintilor sau sa produca energie. Acest preparat din soia prezinta in compozitie calciu, fier, magneziu, seleniu, fosfor, zinc si cupru.
 
Unii specialisti sugereaza ca tofu ne face sa ne simtim mai satui mai mult timp, astfel incat includerea acestuia in obiceiurile alimentare previne mancatul in exces si incurajeaza procesul de slabit.
 
Morcovi
 
Morcovii sunt bogati in betacaroten, pigmentul care le ofera si culoarea portocalie. Betacarotenul poate fi transformat de corpul nostru in vitamina A, de care depinde buna functionare a sistemului imunitar, a vederii, a sistemului reproducator sau a comunicarii intre celule.
 
Corpul nostru nu poate produce vitamina A de unul singur, asa ca este esential sa includem in dieta alimente bogate in betacaroten.
Betacarotenul are si proprietati antioxidante, ceea ce inseamna ca protejeaza celulele organismului de efectele imbatranirii cauzate de radicalii liberi si de degenerescenta maculara, boala care apare o data cu inaintarea in varsta.
 
Cea mai buna metoda de a consuma morcovii este sa ii mancati cruzi, insa exista cateva recomandari de gatire pentru a putea mentine toata valoarea nutritionala a acestora. De exemplu, atunci cand vrem sa includem morcovi in mancaruri, este indicat sa ii introducem intregi, deoarece prin taiere elemente nutritionale se pot pierde mai repede in apa. 
 
Legume crucifere
 
Un alt tip de alimente recomandate pentru o viata lunga si sanatoasa sunt legumele ce apartin familiei cruciferelor, denumite si brassicacee: varza, brocoli, varza de Bruxelles, conopida, ridichii sau varza Kale.
 
Aceste legume sunt bogate in vitamine (C, E, K si acid folic), minerale (potasiu, calciu, seleniu) si carotenoide (luteina, betacaroten, zeaxantina) si contin si glucozinolati, substante care le ofera aroma specifica. Glucozinolatii regleaza raspunsul la stres al corpului, protejeaza impotriva microbilor, avand chiar potential anticangerigen.
 
Legumele cu frunze verzi incetinesc declinul cognitiv, mentinand astfel buna functionare a creierului.
 
Cruciferele sunt bogate si in fibre solubile, care ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si la impiedicarea absorbtiei grasimilor, sustinand astfel procesul de slabit. 
 
Somon
 
Studiile recente sugereaza ca pe termen lung consumul de carne poate fi nociv pentru sanatate. In acest caz, cea mai buna alternativa de proteine este pestele, in mod special somonul.
 
Somonul contine acizi grasi Omega 3, care incurajeaza vederea prin asigurarea lubrifierii globului ocular, fara de care am resimti usturimi si am experimenta episoade de privire incetosata.
 
In plus, acizii Omega 3 sustin sanatatea creierului incetinind declinul cognitiv asociat cu batranetea. Somonul mai contine si potasiu, element ce previne aparitia bolilor de inima si seleniu, care contribuie la sanatatea glandei tiroide.
 
Citrice
 
Citricele, adica portocalele, grepfrutul, lamaile, clementinele sau mandarinele, sunt cunoscute de toata lumea ca surse incontestabile de vitamina C, care are proprietati antioxidante si antiiflamatorii.
 
Specialistii spun ca efectele benefice ale citricelor constau si in alte substante care se regasesc in compozitia lor, ele fiind bogate in macronutrienti precum zaharuri, fibre, potasiu, acid folic, calciu, tiamina, niacina, vitamina B6, magneziu, cupru sau acid pantotenic.
 

Schema de terapie cu produse naturiste
Produs NaturistDimineata-Pranz-SearaIndicatii
Bee Power Royal Jelly

Pret total produse recomandate 56 RON

Explicatii Schema de terapie
1-1-1 reprezinta o tableta dimineata, 1 tableta la pranz, o tableta seara
Durata recomandata de terapie este de 3 luni consecutive daca nu se specifica separat
Schema recomandata pentru aceasta afectiune este compusa din toate produsele listate pe site, ele avand actiuni independente asupra afectiunii

Recenzii

Nu exista recenzii pentru aceasta afectiune. Fii primul care adauga o recenzie.

lasa o recenzie

Nume *
E-mail *
Nota *
Recenzie *